Kirjat - Books - книги

5 + 3 =

Asiantuntijan kommenti “APOSTOLIN SYDÄN Roomalaiskirje 9-11 kommentaarista”

Luettuani Richard E. Freemanin kommentaarin “APOSTOLIN SYDÄN” totesin, että Raamattu avautuu juutalaiselle uskovaiselle syvemmin kuin meille pakanoille.

Roomalaiskirjeen luvut 9-11 puhuivat minulle tämän kirjan kautta syvemmin kuin aikaisemmin olin ymmärtänyt.  Paavalin rakkaus juutalaisiin veljiinsä olkoon esikuva meille siitä rakkaudesta, mitä Pyhä Henki vaikuttaa omissaan, jos annamme Sanan vaikuttaa, niinkuin se on kirjoitettu.

Suosittelen kommentaaria erityisesti seurakunnan pastoreille, saarnaajille ja vanhimmistoveljille, jotta seurakunnissa syntyisi samanlaista rakkautta juutalaista kansaa kohtaan kuin oli meidän pakanoiden apostolilla, Paavalilla.

Juhani Laukkonen, Alajärvi

 

Apostolin Sydän etukansiAPOSTOLIN SYDÄN ROOMALAISKIRJE 9-11  KOMMENTAARI – kirjan käännöksemme suomeksi on valmis. Uunituore ensimmäinen painoerä on valmistui  joulukuun 2015 alussa kirjapainosta. Projektin ensimmäinen vaihe oli kirjan kääntäminen suomen kielelle, oikoluku- ja kieliasun tarkistuksineen, joka kokonaisuudessaan oli varsin mittava urakka. Suurkiitos tästä uupumattomille veljille jotka suorittivat urakkansa erinomaisesti, saaden tekstin kieliasultaan sujuvan ja helposti ymmärrettävän. Apostolin Sydän Room. 9-11  KOMMENTAARI Kirjan alkuperäisteoksen on kirjoittanut messiaaninen juutalainen tohtori Richard E. Freeman, joka on löytänyt Messiaansa kristityn uskovaisen todistuksen kautta. Tohtori Freeman toimii nykyisin Chosen People Ministries USA:n varatoimitusjohtajana. Harras toivomuksemme on, että mahdollisimman moneen seurakuntaan tilattaisiin Apostolin Sydän Room.  9-11  KOMMENTAARI – kirjaa kirjamyyntiin sekä seurakuntien pastoreiden ja vanhimpien käyttöön, koska tämä on tärkeä ja merkittävä kirja juutalaistyössä sekä seurakuntien hengellisen opetustyön kannalta. Eräs opettaja mainitsi kirjan englanninkielisen teoksen luettuaan, että hän oli jo pitänyt kaksi raamattutuntia kirjan aiheista. Kommentaari sopii kaikille uskoville, koska se kirkastaa apostoli Paavalin selkeätä näkyä julistaa evankeliumi ensiksi juutalaisille… ja sitten kreikkalaiselle, suomalaiselle, latvialaiselle, liettualaiselle ja niin edelleen. Voit tehdä kirjan yksittäistilaukset myös kätevästi näillä nettisivuillamme KIRJAT-sivuilla olevasta  linkistä. Toki voitte hoitaa tilaukset myös sähköpostilla malla@ippnet.fi  osoitteesta, muista vain liittää sähköpostiin tarkat osoitetietosi. Maksun sähköpostitilauksista voi suorittaa pankkisiirtona alla olevalle tilillemme merkillä Apostolin Sydän SU.

Kirjan myyntihinta on 20 e/ kappale plus postitus- ja käsittelykulu 3,50 €. Ostamalla kirjan suoraan meiltä, kustannat samalla yhden venäjänkielisen Apostolin Sydän Room. 9-11  KOMMENTAARI kirjan lahjoitettavaksi seurakunnille eri puolilla Baltiaa sekä venäjänkielistä maailmaa.

Kirjatilauksen voit tehdä suoraan meiltä CPM-Finlandista sähköpostilla osoitteella: Marja-Leena Mäki  malla@ippnet.fi. Maksun voit siirtää tilillemme: CPM-Finland,  merkki: ” Apostolin Sydän” Pankki POP – Jämijärvi – Tilin nro IBAN: FI8347251020018812. Tai voit maksaa ja tehdä kirjatilauksesi samanaikaisesti näillä sivuillamme olevalla maksupainikkeella. 

Kirjat

 

RU Apostolin Sydän Etu-kansiSuunnitelmamme on julkaista Apostolin Sydän – kirja myös venäjänkielisenä laitoksena. Työalueellamme Baltiassa painatamme, varojemme mukaan “Apostolin Sydän RU” kirjoja lahjoitettavaksi paikallisten seurakuntien avainhenkilöille.   Seuraavassa on pieni katkelma Apostolin Sydän Room.  9-11  KOMMENTAARI – kirjasta:

 ”Ja niin kaikki Israel on pelastuva, niin kuin kirjoitettu on: ’Siionista on tuleva pelastaja, hän poistaa jumalattoman menon Jaakobista. Ja tämä on oleva minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä.” Kreikankielinen ilmaisu kai hoútoos, joka on käännetty sanoilla ’ja niin’, tulisi ymmärtää merkityksessä ’sen johdosta’; tämä tapahtuu, koska Israelin osittainen ”sokeus” on päättynyt. Siksi Paavalin sanat voidaan ymmärtää näin: ”Kun pakanoiden täysi määrä tulee sisään, sen seurauksena osittainen sokeus lakkaa ja kaikki Israel on pelastuva.” ”Kaikki Israel on pelastuva” on väite, joka on kautta historian synnyttänyt paljon kiistelyä. Mitä Paavali tarkoitti, kun hän sanoi niin? Aluksi olisi hyvä sulkea pois, mitä se ei tarkoita. ”Kaikki Israel on pelastuva” ei tarkoita, että jokainen yksittäinen juutalainen, joka on milloinkaan elänyt, päätyy taivaaseen Jumalan luo siksi, että hän on juutalainen. Ne, joiden mielestä on olemassa kaksi liittoa, sanoisivat, että Aabrahamin liiton perusteella juutalaiset pelastuvat ilman Jeesustakin. Tätä harhaoppia on jo käsitelty. ”Kaikki Israel on pelastuva” ei myöskään tarkoita sitä, että seurakunta, tosiuskovat, olisi nyt Israel ja että Paavali vain toistaisi sen tosiasian, että nimenomaan tämä seurakunta pelastuisi. Tässä ei siis ole kyse korvausteologian vahvistamisesta. Paavali opettaa selkeästi, että Israelin ja seurakunnan välillä on ero. Hän on käyttänyt Roomalaiskirjeen luvuissa 9-11 sanaa ”Israel” kymmenen kertaa ja tarkoittanut sillä aina Israelin kansaa. Monet kommentaattorit ovat sitä mieltä, että ”kaikki Israel on pelastuva” viittaa Israelin keskuudessa olevaan valittuun jäännökseen. Tämän näkemyksen ongelma on, että Paavali paljastaa 11. luvun jakeessa 25 salaisuuden, joka koskee Israelin osittaisen sokeuden tai paatumuksen poistamista, minkä seurauksena ”kaikki Israel on pelastuva”. Hän on jo käsitellyt Israelin valittua jäännöstä, joten tämä ei siis olisi mitään uutta. Nekään, joiden mielestä jäännökseen kuuluvien määrä tulee kasvamaan, eivät puhu ”kaikesta Israelista”. Mitä Paavali siis tarkoittaa? …

Kirjatilauksen voit tehdä suoraan meiltä CPM-Finlandista sähköpostilla osoitteella: Marja-Leena Mäki  malla@ippnet.fi. Maksun voi siirtää tilillemme: CPM-Finland  merkki: ” Apostolin Sydän RU” Pankki POP – Jämijärvi – Tilin nro IBAN: FI8347251020018812. Tai voit maksaa ja tehdä kirjatilauksesi samanaikaisesti näillä sivuillamme olevalla maksupainikkeella. 

Kirjat

Nyt olemme tilaamassa jälleen 1000 kpl erän venäjänkielistä Jesaja 53 selityksin kirjaa lahjoitettavaksi Baltiassa ja myös muualla venäjänkieli avainhenkilöille. Kiitos sinulle,  että tuet tätä arvokasta hankettamme rukouksin!

Kansi - WEBJesaja 53 selityksin kirjaprojektimme on ollut erittäi suosittu, kirjan toinen 1000 kpl painoserä on  painettu ja saapunut kirjapainosta. Jesaja 53 Selityksin – kirjan myyntihinta on edelleen 20 e/ kappale plus postitus- ja käsittelykulu 3,50 €.  Jesaja 53- Selityksin on tärkeä ja merkittävä kirja juutalaistyössä sekä evankelioinnin että opetustyön kannalta koska kirjan kautta avautuu myös raamattua enemmän tunteville uusia näkökulmia Jesajan 53.-luvusta. Kirjan alkuperäisteoksen on kirjoittanut messiaaninen juutalainen tohtori Mitch Glaser, joka on löytänyt Messiaansa Jesaja 53-luvun profeetallisten tekstien kautta ja haluaa kertoa kirjansa välityksellä juutalaisten Messiaasta omalle kansalleen. Tohtori Glaser toimii nykyisin Chosen People Ministries USA:n johtaja. Jesaja 53 selityksin kirjan ensimmäisen suomenkielisen painoksen määrä oli 1000 kappaletta. Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus tilata kirja, vaikkapa joululahjaksi ystävällesi. Tämä kirja sopii kaikille kaikkialla myös evankeliointivälineeksi, koska Jeesuksen sovitustyön selitysteos sopii sekä juutalaiselle että kreikkalaiselle, suomalaiselle, latvialaiselle, liettualaiselle jne.

Koska kysyntä on ollut todella suurta, suunnitelmamme on painattaa kirjaa lisää myös venäjänkielisenä, edelleen Baltiassa ja toimittaa ”Leipää Latviaan”. Annamme sinulle tilaisuuden myös  olla mukana tässä tärkeässä yhteisessä projektissamme ja ponnistuksessamme, tukemassa edelleen venäjänkielisen ”Jesaja 53- selityksin RU” painatuskustannuksissa. Toisin sanoen ostamalla yhden Jesaja 53 Selityksin kirjan suoraan meiltä, kustannat samalla yhden venäjänkielisen Jesaja 53 Selityksin kirjan lahjoitettavaksi juutalaisyhteisöissä eri puolilla Baltiaa ja venäjänkielistä maailmaa.

Kirjatilauksen  voit tehdä sähköpostilla Marja-Leena Mäki  malla@ippnet.fi tai puhelimitse Malla 040-965 2925 ja maksun voi siirtää tilillemme: CPM-Finland merkki: ”Jes-53” Pankki POP – Jämijärvi – Tilin nro IBAN: FI8347251020018812 tai voit maksaa kirja näillä sivuillamme olevalla maksupainikkeella. 

Kirjat