JUUTALAISTYÖN SYYSKUUN 2017 UUTISKIRJE

Sinä joka tuot hyvää sanomaa Siioniin, nouse korkealle vuorelle, Sinä joka tuot hyvää sanomaa Jerusalemille, korota äänesi huudoksi (huuda äänesi pohjasta CJB), korota, älä pelkää. Sano Juudan kaupungeille, katso sinun Jumalasi.

Yllä oleva teksti on vapaa käännös englanninkielisistä raamatuista, Septuaginta LXX2012 American English, MKJV, Modern King James Version sekä messiaanisten CJB, Complete Jewish Bible -raamatusta, Jesaja 40: 9 jakeesta. Jakeen suomenkielinen 1938 käännös kuuluu: Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä ilosanoman tuoja; korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja. Korota, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille:’’ Katso, teidän Jumalanne!’’  Alkuperäinen teksti tuo esiin selkeän kehotuksen viedä hyvää sanomaa Jerusalemille eli julistaa sille evankeliumia. Tämä on meidän lähetyskäskymme, jota saamme toteuttaa juutalaisten keskuudessa, julistaa heille, että heidän vaivan aikansa on päättynyt ja heidän velkansa on sovitettu… Jesaja 40:1-2 mukaisesti.
Holokaustista selviytyneiden juutalaisten tavoittamisessa aika alkaa kulua loppuun, noin neljä vuotta on enää aikaa jäljellä, sitten heitä ei enää ole. Haavat tosin siirtyvät nuoremmille jälkipolville kannettaviksi, sen olemme saaneet useasti huomata. Tehdään kuitenkin työtä niin kauan kuin se on mahdollista, voittaen niin monia sieluja kuin pystymme, yhdessä rukoillen.

Kahden viikon kuluttua Toivo on lähdössä Ukrainaan, edessä on paljon uutta ja siksi pyydämme, että erityisesti muistaisit rukouksin joka päivä tätä tärkeää matkaa. Matkalla on tapaamisia eri juutalaisyhteisöissä sekä humanitaarisen avun tarpeen selvittäminen eri yhteyksissä. Meitä on pyydetty osallistumaan juutalaisvanhuksille toimitettavien ruokapakettien kustannuksiin sekä lääkeavustukseen erityisesti Itä-Ukrainan vaikeapääsyisille ja hädänalaisille alueille. Näissä kaikissa tarvitsemme viisautta ja varmuutta, että avustuksen kohteet ovat juuri niitä, jotka ovat meidän kohdallemme tarkoitetut ja että apu menee perille.
Matkan alku kuluu eteläisessä Ukrainassa, sen jälkeen on useita tilaisuuksia Lvovissa, Ternobylissä sekä muissa pienemmissä kaupungeissa. Toivo ja Fiona ovat puhevastuussa messiaanisten Rosh Hashanan tilaisuuksissa sekä muissa eri seurakunnissa järjestettävissä tilaisuuksissa. (Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi on tänä vuonna 21. syyskuuta). Suurkiitos rukoustuestasi tällä matkalla sekä ennen matkaa olevissa monissa sen eri valmisteluvaiheissa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.10 vietämme syksyn suurta Lehtimajajuhlaa Karmel-Kodilla, tervetuloa joukolla mukaan! Puhujavieraamme on monille tuttu opettaja Fiona Sorbala Lontoosta, on vieraita Baltian kentältä ja musiikissa yllätysesiintyjät. Sunnuntaina jatkamme Katukappelissa Hervannassa kahdella tilaisuudella. Nettisivullamme löytyy tarkempi ohjelma.

Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain kestävä ”Yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari – Lähellä ihmistä.” Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme kurssit.

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Hänen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’

Siunaavin yhteistyöterveisin, Shanah Tovah! – Hyvää uutta vuotta 5778!

Toivo ja Malla

HEINÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

”Israelin kansa esiintyy maailman historiassa sangen ihmeellisenä. Sen yllä lepää salaisuuden tiheä verho. Se itse, sekä toisetkin kansat kyselevät usein: ”Miksi? Miksi?” 

Tämä kansa on aivan toisenlaista kuin kaikki muut kansat. Sen historia ja sen kohtalo ovat täynnä mitä arvoituksellisimpia tapahtumia, joita ihmisjärki ei kykene selittämään. Mutta yksi kirja voi antaa tyhjentävän vastauksen tähän ihmiskunnan historian suureen kysymysmerkkiin: Raamattu – juutalaisten kirja, juutalaisten kirjoittama ja suurimmalta osaltaan juutalaisille kirjoitettu. Se vetää jumalallisella arvovallalla verhon syrjään ja selvittää meille Israelin kansan suuren menneisyyden, sen synkän nykyisyyden ja sen ihanan tulevaisuuden.”

Yllä alkutekstinä oleva kirjoitus on lainaus Ristin Voitto ry:n 1946 julkaiseman kirjasta, Juutalaiskysymys Raamatun valossa. Haluan lainata tähän kirjeeseen vielä lopputekstin tästä vain 45-sivuisesta kirjasta:
”Israelin historia osoittaa meille valtavalla tavalla elävän Jumalan todellisen olemassaolon; Hänen joka on kaiken takana, mitä maailmassa tapahtuu ja joka vie voittoon iäiset suunnitelmansa ehdottomalla varmuudella.
Jokainen yksilökin on osaltaan mukana maailman tapahtumissa. Kun Jumala toimii jonkin kansan suhteen, vaikuttaa se yksilöihinkin, ainakin ulkonaisesti. Sekin Jumalan tuomio, mikä parhaillaan kohtaa Israelia, vaikuttaa aina koteihin ja yksilöiden elämään saakka. Jokaisen on osallistuttava kansansa kohtaloon.
Mutta vaikka ihmisen ulkonainen elämä on kohtalonyhteydessä kansaansa, niin tarjoaa Herra Jumala kullekin yksilölle sisäisen vapauden ja uuden elämänyhteyden elävään Jumalaan, joka nostaa hänet vaikeuksien ja ahdistusten yläpuolelle. Jeesus Kristus on tullut antamaan meille rauhan Jumalassa. Hän itse on ottanut syntimme päälleen ja kantanut ne. Hänen verensä on vuotanut syntiemme sovitukseksi. Ken Häntä siitä kaikesta sydämestään kiittää, hän on vapaa velastaan. Ja sellaiselle Hän sanoo:” Sinun syntisi on sinulle annettu anteeksi.” Samalla voitamme itsellemme Hänet, ylösnousseen Kristuksen, jolla oli valta sanoa; Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä– katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti.” Matt 28: 18-20
Hän on meidän parhain ystävämme, elämämme Herra, ilomme, voimamme, lohdutuksemme, jota ei kukaan voi meiltä kiistää ja rauha, joka käy ylitse kaiken ymmärryksen. Sen ovat kokeneet ne juutalaiset, jotka ovat kirjoittaneet uuden testamentin ja jotka suurella ilolla ja voimalla levittivät silloin tunnetulle maailmalle sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta. He eivät vaihtaneet uskontoa, vaan he tunnustivat Jeesuksen Kristuksen juutalaisten korkeimmaksi jumalalliseksi ilmennykseksi. He eivät kieltäneet isiensä uskontoa, vaan päinvastoin näkivät Jeesuksessa Kristuksessa isille annettujen lupausten täyttymisen. Israelin isät, Abraham, Isak ja Jaakob ovat juuri, Israelin kansa on runko ja kaikki, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ovat sen puun oksia, jonka Jumala on asettanut tähän maailmaan todistukseksi itsestään. Juutalainen joka uskoo Kristukseen, on oikea israelilainen, sillä hän uskoo Häneen, josta Abraham, Isak ja Jaakob ja kaikki vanhan testamentin profeetat ovat puhuneet.”

Meitä, jotka teemme työtä juutalaisen kansan parissa, tämä teksti siunaa runsaasti. Kirjan kirjoittamisen ajankohta oli sellainen, jossa juutalaiset vaelsivat ilman omaa kotimaataan ja vain jotkut maat ottivat juutalaisia, Jumalan omaisuuskansaa vastaan! Mikä paradoksi. Elämme parhaillaan vastaavanlaista aikaa. Jopa monet kristityt ovat kääntämässä Israelille ja juutalaisille jälleen selkäänsä. Suuret kirkkokunnat ilmoittavat julkisesti, etteivät enää rukoile Israelin puolesta. Elämme pimentyvän maailman illassa, nyt on kristittyjen aika tehdä työtä juutalaisten keskuudessa.

Olemme kiitollisia kaikesta tuestanne kuluneen kesän aikana, Toivon Baltian matka heinäkuun alussa oli oikein ajoitettu. Hänellä oli useita tapaamisia koskien Latviassa tehtävää työtä eri yhteistyötahojen kanssa.
Iloksemme saimme tiedon leipäkuorman toimituksesta juuri silloin kun Toivo oli vielä Latviassa ja uskalsimme ottaa jälleen rekkakuorman leipää vastaan, luottaen teidän taloudelliseen tukeenne. Kuorma on jo toimitettu perille Riiaan ja leipää jaettu mm. Riian, Daugavpilsin ja Liepajan juutalaisyhteisöille sekä Riiassa eri seurakunnille. Seurakunnat auttavat vähäosasia työalueellaan, ja jakavat leipää mm. köyhistä köyhimmille monilapsisille yksinhuoltajaperheille sekä kadun kansalle. Lisäksi toimitimme leipää yhteistyökumppanimme välityksellä myös Vilnan vankiloihin jaettavaksi.

Tällä hetkellä valmistelemme syyskuun Ukrainan matkaa, jota pyydämme muistamaan erityisesti rukouksin. Matkalla on tarkoitus käydä mm. eteläisessä Ukrainassa, Lvivin ja Kiovan lisäksi. Etelä-Ukrainassa on avautunut mielenkiintoisia kohteita, joihin on tarkoitus käydä tutustumassa sekä kartoittamassa tilannetta. Rosh HaShana, Juutalainen uusivuosi ajoittuu juuri sopivasti matkapäiviin ja tarkoitus on luoda kontakteja myös paikallisiin juutalaisyhteisöihin näillä alueilla. Rukouksesi ovat ensiarvoisia tämän matkan aikana ja myös jo nyt, kun asioita valmistellaan ja järjestellään.

Lokakuussa järjestämme jälleen Lehtimajajuhlan Karmel-kodilla. Laittakaapa päivämäärät muistiin ja tehkää majoitusvarauksenne Ullalta ajoissa; 6.-7.10.2017 Karmel-kodilla! Juhlat jatkuvat vielä Hervannan Katukappelilla 8.10.2017. Seuratkaa ilmoitteluja tilaisuuksista. Puhujavieraanamme on jo monille tuttu messiaaninen opettaja Fiona Sorbala Lontoosta ja juhlien musiikissa meillä on yllätysesiintyjät. Kannattaa osallistua Karmel-Kodilla järjestämillmme Lehtimajajuhlien mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.
Siunattua loppukesää!

Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

Baltian juutalaistyön keskikesän 2017 uutiskirje

Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.
Tämä edellä oleva Apostolien teot 8 :14-17 raamatun kohta on meille tuttu ja hyvin tärkeä. Näiden helluntain jälkeisten tapahtumien seurauksena me olemme saaneet evankeliumin, tulleet uskoon ja myös useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Toivotaan ja rukoillaan tätä samaa Pyhän Hengen toimintaa tämän keskikesän hengellisille juhlille eri puolilla Suomea! Tämän Pyhän Hengen täyteyden tulisi edelleen olla asia, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin lähetyskentillä.

LvivKetzFest-2017-1Suomen keskikesä on luonnossamme ehkä kauneinta aikaa ja monille meistä tämä merkitsee kesälomakauden alkua. Haluamme tervehtiä teitä vielä ennen keskikesän virkistäville juhlille osallistumistanne sekä kesälaitumille ja lomille siirtymistänne. Työmme hajaannuksessa elävien juutalaisten keskuudessa on edennyt voimakkaasti eikä vähiten Ukrainan kentällämme, tästä olemme äärettömän iloisia ja kiitollisia Herralle.

Kuten edellisessä kirjeessämme lyhyesti kirjoitimme, järjestimme Ukrainassa aivan äskettäin kesäkuun alussa STEP-evankeliointikurssin Lvovin kaupungissa. STEP-kurssit ovat erittäin tarpeellisia valmentamaan työntekijöitä lähestymään oikealla tavalla ja asenteella juutalaisia sekä käyttämään oikeanlaista terminologiaa keskusteluissaan heidän kanssaan.
Kurssi herätti paljon kiinnostusta asiantuntijapiireissä ja oli laatuaan ensimmäinen Ukrainassa. Kurssin järjestelyistä oli Lvovissa vastuussa Chosen People Ministries (CPM) ja CPM-Finland. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja EvgeniIMG_20170602_180933 (2) Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Osallistujia kurssilla oli kiitettävästi ja monet halukkaat eivät päässeet mukaan kurssille syystä tai toisesta. Tämän vuoksi päätimme uuden STEP-kurssin järjestämisestä jo tämän vuoden syksylle. Kurssi järjestetään yhteistyössä erään paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa. Myös Harkovassa järjestettiin CPM:n STEP-kurssi kesäkuun toisella viikolla ja Kiovaan on suunniteltu järjestettäväksi vastaava STEP-kurssi kuluvan vuoden syksyllä.

Tapaamisemme matkan aikana avasivat myös uusia mahdollisuuksia palvella Ukrainan juutalaisia. Esimerkiksi juutalaisille tarkoitetun Sar Shalom-leirin järjestämisestä Ukrainassa sovittiin alustavasti paikallisten toimijoiden kanssa. Syksyllä Lvovissa järjestettävien kurssin ja leirin järjestelyistä vastaa CPM-Finland ja CPM-UK yhdessä paikallisten yhteistyötahojen kanssa.
Käytännön yhteistyömme Lvovissa ja ylipäätään Ukrainassa sai erinomaisen ja voimakkaan alun. Tosin pohjaa, uskottavuutta osaamista ja toimintaamme kohtaan Ukrainassa oli jo luotu CPM:n kansainvälisten yhteyksien kautta sekä osallistumisissa edellisten vuosien 2013 ja 2016 Lvovissa järjestettyjen kansainvälisiin venäjänkielisten helluntaiseurakuntien konferensseihin, IACEF World Congress, International Assembly of Christians of Evangelical Faith. Ks. marraskuun 2016 rukouskirje.

Painetusta juutalaisille kohdistetusta materiaalista kuten venäjänkielisistä Jesaja 53 ja Apostolin Sydän kommentaarit kirjoista, D. Sternin raamatuista sekä painattamistamme LeHaim traktaateista ja lentolehtisistä oli suurta kysyntää ja tarvetta Ukrainassa. Lupasimme toimittaa painettua materiaalia lisää ja täydentää paikallista varastoamme. Tähän ikään kuin vahvistuksena ja vastauksena saimme jo lahjoituksen, joka kattaa osan seuraavaksi suunnittelemamme painatuserän kustannuksista. Kiitos tästä Herralle ja hänen ääntään kuuleville ystäville!

Työmme Latviassa ja muualla Baltiassa etenee vakaasti ja jo totuttuja uomia noudatellen. Tarkoituksemme on vierailla Latviassa heinäkuun alussa tapaamassa ystäviä ja rohkaisemassa uskoon tulleita veljiä ja sisaria siellä.

Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia yhteistyössä paikallisten kanssa ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta.
On erityisen tärkeätä, että kristityt oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa ja että juutalaiset voisivat nähdä meissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan.
On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme juutalaisia, he sanovat: ”Osoita se meille käytännön teoin.” Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin eikä vain puheena.

84ec9a4a0b3da66f382d602d26490322Haluan muistuttaa sinua, että Ukrainassa myös suuret määrät orpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.

Haluaisimme lähteä tukemaan kahta vähätuloiseen uskovaiseen perheeseen ottolapsiksi otettua juutalaislasta, joiden perustarpeet tulisi saada turvattua. Ole hyvä ja lähetä palautetta, jos ja miten haluat olla mukana näiden orpolasten apuna.

Tukijoitamme siunaten ja kiitollisuudella muistaen sekä
Siunattua kesää toivottaen!

Toivo ja Malla

Lääke- ruoka- ja vaateapua Baltian maihin – Leipää Latviaan
Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi, nro IBAN: FI45 4722 0010 0238 27 merkillä: ”Leipää Latviaan” Poliisihallituksen lupa nro RA/2016/323 toimeenpanoalue Lounais-Suomen, Pohjanmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alue, ajalla 8.7.2016-7.7.2017 

Baltia juutalaistyön kesäkuun 2017 uutiskirje

JUUTALAISTYÖN KESÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä tuli taivaasta humaus, niin kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska ja se täytti koko huoneen, jossa he istuivat. He näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat heidän itse kunkin päälle ja he täyttyivät kaikki Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua muilla kielillä sen mukaan, mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. Apostolien teot 2 :1-

 

46258599_mlTämä edellä oleva raamatun kohta on meille kaikille hyvin tuttu ja tärkeä. Näiden helluntain tapahtumien seurauksena me olemme tulleet uskoon ja useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Tämän asian pitäisi edelleen olla kuin elävä organismi, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin kentällämme Baltiassa ja Ukrainassa. Rukousaiheemme juutalaistyössä on, että uskoon tulleet ystävät voisivat täyttyä Pyhällä Hengellä ja olisivat alkuseurakunnan tapaan väkeviä todistajia omiensa keskellä. Jeesukseen uskovien juutalaisten joukossa on monia eri suuntauksia, aivan niin kuin kristillisissä kirkkokunnissakin. Lain alla olevia uskovia on jokaisessa kirkkokunnassa ja suunnassa, myös meillä helluntaiseurakunnissa, laki sitoo, antaa määräyksiä, ohjeita ja vaatimuksia. Kuitenkin meidät on vapautettu täyteen vapauteen Kristuksessa Messiaassa, älkäämme antako sitoa itseämme sanoo Paavali useassakin eri opetuksessaan.
Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia useamman kirkkokunnan kanssa yhteistyössä ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Ukrainassa esimerkiksi babtistiuskovat eivät välttämättä hyväksy helluntailaisia ja päinvastoin. Rukoillaan, että uskovaiset voisivat toimia yhdessä ja viedä evankeliumin ilosanomaa juutalaisille sisarille ja veljille. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta. On erityisen tärkeätä, että seurakunnat oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa, että juutalaiset voisivat nähdä heissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan. On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme heitä, he sanovat osoita se meille käytännön teoin. Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin ei vain puheena. Tänä päivänä on Ukrainassa myös suuret määrät sotaorpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.
Lvovin STEP-kurssilla oli mukana yli 20 hengen innokas joukko oppimassa juutalaisevankeliointia ja sen erityispiirteitä. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja Evgeni Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Kaksipäiväisen STEP-kurssin tunneilla saimme olla mukana oppimassa keskeisiä evankeliointimetodeita, erityisesti juutalaisten katuevankelioinnissa. Opimme mm. kädestä pitäen miten tulee tarjota traktaatteja ja sanoa muutama ystävällinen sana vastaanottajille. Toki meille opetettiin myös juutalaisevankelioinnin erityishaasteita ja evankelioinnissa käytettävää termistöä. Kurssin osalta oli erityisen mieluisana kokemuksena panna oppimamme käytäntöön ja saada osallistua ja tutustua evankeliointityöhön Lvovin kadulla.
Koko loppuviikon ajan oli kaupungin keskustassa normaalia enemmän ihmisiä liikkeellä, johtuen kaupungissa järjestetystä uskonpuhdistuksen 500 vuotisjuhlasta. Monet ihmiset vastaanottivat evankeliumin siemeniä, mutta kuten kadulla usein tapahtuu, monet myös torjuivat evankeliumin tarjouksen. Saimme jakaa monille lentolehtisiä ja muuta materiaalia kuten, Lechaim traktaatteja ja valikoidusti myös Jesaja 53-kirjoja. Pyydänkin sinua rukoilemaan, että tämä kylvetty sana tekee vastaanottajilleen sen tehtävän miksi se on lähetetty. Hyvillä mielin ja Herralle kiitollisena Lvovista.

Siunattua helluntaipäivää – Chag Shavuot sameach

Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.CPM-Finland.info

Baltian juutalaistyön syyskuun 2016 uutiskirje

CPM LogoAurinkoiset terveiset Kovelahdelta ja Baltian juutalaistyön teemistä. On ollut ilo tavata loppukesän aikana monia teistä, vielä lämpimät kiitokset monista esirukouksistanne.

 

Erityiskiitokset myös esirukouksistanne Toivon elokuun lopun Baltian matkan osalta, joka oli jälleen erittäin siunattu. Torstaina elokuun 25. päivänä oli ensiksi lento Helsingistä Vilnaan, josta matka jatkui autolla seuraavana päivänä Daugavpilsiin. Daugavpilsissä pidimme perjantai-iltana kokoustilaisuuden, johon juutalaisyhteisön kuuluvat ystävämme olivat kutsuneet mukaan kymmenkunta uskomatonta yhteisön jäsentä. Tilaisuus järjestettiin aikaisemman tavan mukaan Hotelli Latgolan kokoustiloissa, joka on sopivan neutraali kokoontumispaikka. Oli ilo nähdä jälleen yhteisön uskovat veljet innokkaina tuomassa ystäviään Jumalan sanan ilosanoman kuuloon.
DSCN4519Kokoustilaisuutemme loppuosassa yksi paikalla olleista naisista siirtyi etummaiselle istuimelle, varmistaen ettei menettäisi tilaisuutta tulla esille.  Toivon tiedustellessa tulkin välityksellä olisiko tilaisuudessa joku, joka halusi antaa elämänsä Jeesukselle, nainen kohotti heti kätensä reilusti merkiksi halustaan tulla Jeesukseen uskovaksi. Tämä oli sikäli erikoinen ja historiallinen tapahtuma, koska kyseessä oli ensimmäinen yhteisön naishenkilö, joka tilaisuuksissamme julkisesti vastaanotti Jeesuksen pelastajanaan. Kaikki aiemmin uskoon tulleet tässä yhteisössä ovat olleet miehiä. Kaksi heistä on jo perillä Herran luona.
Tämä tilaisuus oli vuoden sisällä järjestyksessään neljäs, jonne synagogassa säännöllisesti käyvät naiset ovat vuoden sisällä osallistuneet. Aiemmin he ovat osallistuneet vain isompiin juhlatilaisuuksiin, joita olemme järjestäneet juutalaisten juhlien aikaan.  Pyydämmekin teitä muistamaan rukouksissanne päivittäin tätä pientä kasvavaa uskovien joukkoa.

Kokouksemme osanottajat innostuivat lokakuussa Karmel-kodilla pidettävästä Lehtimaja- juhlasta niin, että jo neljä henkilöä ilmoittautui mukaan Karmel-kodilla järjestettäville lehtimajajuhlillemme.

Lauantaina matka jatkui Riiaan messiaanisen Sofar-seurakunnan tilaisuuteen, jossa Toivolla oli saarnavastuu. Ennen kokousta eräs naishenkilö kertoi Toivolle iloisena, kuinka hänen silmäsairautensa oli parantunut Toivon edellisen vierailun yhteydessä tapahtuneen rukouspalvelun seurauksena. Nainen todisti parantumisestaan myös tässä kokouksessa ja tämä todistus aiheutti sen, että koko seurakunta tuli rukoiltavaksi tilaisuuden loppuosassa. Kokouksen jälkeen kolme uutta henkilöä tuli tilaisuuden jälkeen vielä todistamaan parantumisestaan ja Herran kosketuksesta tässä tilaisuudessa heidän asioissaan.
Seuraava vierailu Leonidin johtamaan seurakuntaan sovittiin tapahtuvaksi tämän vuoden lopussa, Hanukka-juhlan aikaan joulukuussa. Pyydämme muistamaan myös tätä asiaa rukouksissanne.

Sunnuntaina oli vuorossa Latvian helluntaiunionin piispa Nikolai Grib’in seurakunnan aamutilaisuus. Tilaisuus oli merkittävä uuden venäjänkielisen Apostolin Sydän-kirjan esittelyn kannalta. Kirjaa on tarkoitus myydä siellä helluntaiunionin raamattukoulun hyväksi. Kirjat lahjoitamme heille myyntiä varten. Syksyn myötä kirjallisuustyö etenee sitä mukaan, kun saamme varoja kirjan painatukseen. Lahjoitamme kirjat Latviassa ainakin helluntaiunionin raamattukouluihin ja Latvian Bible Centrlle LBC:lle sekä Sofar-seurakunnalle.

RU Apostolin Sydän Etu-kansiMainittakoon tässä yhteydessä, että venäjänkielistä Apostolin Sydän kirjaa on tarkoitus jakaa 2000 kpl työntekijöille Ukrainassa pidettävässä suuressa venäjänkielisten helluntaiseurakuntien kansainvälisessä IACEF kongressissa, joka pidetään Lvivin kaupungissa lokakuun alussa. Pyydämme muistamaan rukouksin erityisesti tätä Ukrainan tilaisuutta ja mahdollisuutta pitää esillä juutalaistyön tärkeyttä venäjänkielisten helluntaiseurakuntien keskellä.

20160829_172040Maanantaina jatkettiin Liettuassa sijaitsevaan Moletai-nimiseen kaupunkiin. Kaupungissa järjestettiin suuri holokaustin 75-vuotismuistotilaisuus. Osanottajia oli kaikkiaan kolmisen tuhatta sekä, juutalaisia että kristittyjä. Paikalle saapunut suuri joukko marssi saman reitin, jonka holokaustissa surmatut Moletain juutalaiset olivat joutuneet kulkemaan kaupungin keskustasta surmapaikalle. Tilaisuutta oli läsnäolollaan kunnioittamassa mm Liettuan presidentti ja monia muita korkea-arvoisia virkamiehiä sekä Vilnan juutalaisyhteisön johtajat ja monet muut merkkihenkilöt. Suhtautuminen juutalaisiin Liettuassa on muuttunut paljon; vielä viisi vuotta sitten ei tällaista tapahtumaa olisi voitu järjestää totesi eräskin tilaisuuden puhujista, koska hänen mielestään korkeintaan muutama juutalainen olisi silloin tullut mukaan.

Muistutamme vielä, että Lapualla 29.9.-1.10. järjestettävän juutalaisevankeli-oinnin tasokurssin, STEP 1-kurssin alkuun on enää vajaa pari viikkoa. Toivomme näkevämme monia teistä siellä. Toivomme ilmoittautuisitte ennakkoon käytännön järjestelyjen vuoksi. Kurssin ohjelma löytyy myös netissä osoitteessa: http://cpm-finland.info sekä  http://eepurl.com/cgi3bn  – Toivommekin, että jakaisit tämän osoitteen myös FB:n sivuillasi. Muista tulevis-ta tilaisuuksista mainittakoon lehtimajajuhlat Salossa alkaen 14.10. ja Karmel-kodilla alkaen 21.10.2016. katso myös kotisivut osoite: http://cpm-finland.info

Tervetuloa Lapualle sekä Lehtimajajuhlillemme  mukaan!

Kiitollisena taloudellisesta tuestanne sekä monista esirukouksistanne.
Toivo ja Marja-Leena

Juutalaisevankelioinnin kurssi Lapualla 29.9. – 1.10.2016

Juutalaisevankelioinnin STEP1. kurssi pidetään Lapuan helluntaiseurakunnassa alkaen 29. päivä kuluvaa kuuta. Kurssin nimi on lyhenne ja se juontaa sen saksankielisestä Sommer-Trainings- und Evangelisationsprogramm nimestä. Kurssi on laatuaan uutta Suomessa ja Lapualla johtuen kurssin erityisluonteesta ja kohderyhmästä, jota ohjelman avulla pyritään saavuttamaan. Kurssin opettajat ovat kokeneita evankeliumin työntekijöitä juutalaisyhteisöjen keskuudessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Eugene ja Dasha 2016Kurssilla opettajina toimivat Evgeni ja Dasha Ivanov Saksasta sekä mukana on myös monille tuttu opettaja Fiona Sorbala, Lontoosta CPM UK.

Evgeni Ivanov on syntynyt Venäjällä juutalaiseen perheeseen ja tuli uskoon Jeesukseen ollessaan vaihto-oppilaana USA:ssa vuonna 1993. Hän teki Alijan vuonna 1995 asui Israelissa noin viisitoista vuotta. Hän suoritti viiden vuoden armeijapalveluksensa lisäksi kirjallisuuden ja kielten lisensiaatin tutkinnon B.A. Ben-Gurionin yliopistossa.

Evgeni työskenteli myös noin viisi vuotta Berseban Raamattu myymälässä, toimien samanaikaisesti messiaanisen paikallisseurakunnan (Olavi Syvännön perustama) ylistyksen johtajana. Vuonna 2005 hän tuli Chosen People Ministries CPM-järjestön kokoaikaiseksi evankelistaksi Jerusalemissa Israelissa palvellen evankelistan tehtävässä kansaansa. Vuonna 2010 hän tapasi tulevan vaimonsa Dashan, avioitu ja muutti Saksaan. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Vladimir Pikmanin johtaman CPM-kansainväliseen järjestöön kuuluvan, Beit Sar Shalom Germany järjestön kanssa. Evgeni ja Dasha toimivat järjestön seurakunnissa ylistyksen johtajina sekä ovat olleet mukana useissa STEP-ohjelman kursseissa myös opettajina. Evgeni opettaa myös eri kristillisissä seurakunnissa monista eri messiaanisista raamatun alueista ja aiheista kuten juutalaiset juhlat jne.

1000-3287Mukana STEP1.kurssilla on myös Fiona Sorbala, joka kuuluu Englannin Chosen People Ministries järjestöön. Hän on messiaaninen juutalainen, joka kasvoi Skotlannissa. Hänen äitinsä varttui egyptiläisessä juutalaisyhteisössä, joka muutti Englantiin heti sotien jälkeen Ranskan kautta. Fionalla on varhainen lapsuuden muistikuva äidistään, joka kuoli hänen ollessaan vielä lapsi ja kuinka hänen äitinsä neuvoi häntä, ettei hän koskaan unohtaisi olevansa juutalainen.

Kun Fiona oli 14-vuotias, hän tuli tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan ja messiaanaan. Raamattukoulun jälkeen, vuodesta 1992 lähtien hän julisti evankeliumia Venäjällä ja muissa entisissä Neuvostoliiton alueiden Euroopan puoleisissa maissa. Tuohon aikaan näissä maissa oli valtavia mahdollisuuksia evankelioida, kun juutalainen kansa vapautui kommunismin alta. Hän tapasi tulevan aviomiehensä Mariuksen Ukrainassa palvellessaan julistustehtävissä siellä.

Apostoli Paavalin tavoin Fiona haluaisi nähdä juutalaisten löytävän Messiaansa Jeesuksen.

STEP1.-kurssin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Lapuan helluntaiseurakunta ja CPM-Finland. Kurssi on maksullinen 30€ / henkilö.  ilmoittautumiset Marja-Leena Mäki malla@ippnet.fi tai puh. GSM 040-965 2925.

Toivo Mäki, maajohtaja

CPM-Finland – GSM 0400-373570

tmaki@ippnet.fi

 

HEINÄKUUN UUTISKIRJE

Baltian juutalaistyön heinäkuun 2016 uutiskirje

Keskikesäiset helteiset terveiset jokaiselle juutalaistyön ystäville, esirukoilijoille ja tukijoille. Kuluvan kesän aikana on ehtinyt tapahtua monenlaista; saimme saatella haudan lepoon Herran uskollisen palvelijan, Arthur Frederik Kukkulan sekä hänen Alma-Reetta vaimonsa, joka sai kutsun kotiin heti puolisonsa Arthurin poisnukkumisen jälkeen.

 

13529181_1211835252160414_5755795546063245624_nKaipaamme heitä syvästi mutta elämme ihanassa jälleennäkemisen toivossa. Siunaustilaisuus Vammalan helluntaiseurakunnassa oli erittäin herkkä ja koskettava. Arthurin ja Alman elämä oli saanut koskettaa voimakkaan palvelutyön kautta kymmenien tuhansien ihmisten lisäksi vielä heidän elämänsä ehtoolla monia lähellä eläneitä naapureita, kotisairaanhoitajia ja heitä hoitaneita vanhustentalon työntekijöitä. Jospa meillä kaikilla olisi uskon elämästämme näin erinomainen todistus ulkopuolisilta.

Keskikesän toimintamme on ollut odotettua vilkkaampaa. Heinäkuun aikana saimme toimittaa Vilnaan kokonaisen rekkalastillisen sairaalatarvikkeita, pyörätuoleja, rollaattoreita ym. liikuntaesteisten apuvälineitä, niitä kipeästi tarvitseville. Laajenevaa kirjallisuustyötämme varten olemme juuri tehneet tilauksen Jesaja 53-selityksin kirjoista espanjaksi. Toimitamme elokuun aikana yhteensä 2000 kpl painoksen kirjoja Espanjaan eri toimijoille, juutalaisevankelioinnista kiinnostuneille ja sitä työtä tekeville evankelistoille, pastoreille seurakunnille sekä yhdistyksille. Muistetaan rukouksin tätä uutta tärkeätä avausta ja kirjallisuusprojektia aina kirjapainosta jokaiseen kirjan vastaanottajaan asti, että Herran hyvä suunnitelma toteutuisi kirjan jakajien sekä vastaanottajien elämässä. Rukoillaan erityisesti Espanjan juutalaisten pelastumisen puolesta, että Jesaja 53 selityksin kirjan kautta välittyvä kirkas evankeliumi voisi tehdä sen tehtävän miksi se on lähetetty. Näin kiitollisella mielellä Herran uskollisuudesta ja huolenpidosta saamme jatkaa kohti tulevan syyskauden uusia haasteita.

Edellisen lisäksi ovat seuraavat rukousaiheet:

-Syyskuun lopulla järjestämme juutalaisevankelioinnin tasokurssin, STEP-kurssin Lapuan helluntaiseurakunnassa. Opettajana kurssilla ovat Eugene ja Daria Ivanov Beit Sar Shalom seurakunnasta Saksasta. Kurssin alustava ohjelma on nähtävissä nettisivuiltamme. Kurssi on tarkoitettu kaikille juutalaisten evankelioinnista kiinnostuneille. Kurssi on kohdistettu erityisesti nuorille, mutta se sopii myös kaikille nuorenmielisille ikärajaan katsomatta. Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet, lisätietoa kurssista lähetämme kaikille halukkaille. Kurssi kestää kolme päivää ja ajoittuu 29. 9.2016 – 1.10.2016 ajalle arki-iltoihin sekä lauantaipäivään.

-Lokakuussa meillä on jälleen vuorossa mahtavat Lehtimajajuhlat sekä Salossa, että Karmel-kodilla Hämeenkyrössä. Kannattaa jo varata kalenteristanne aika jompaankumpaan tilaisuuteen tai vaikkapa molempiin. Lehtimajanjuhlien tilaisuuksista lähetämme alustavan ohjelman eri postituksena, lisäksi kummatkin ohjelmat ovat nähtävissä myös nettisivuillamme.
Puhujavieraanamme on Fiona Sorbala CPM Lontoosta ja musiikissa Salon juhlilla ovat mukana Catherine Chernousova Moskovasta, Kremlin orkesterista sekä Konstantin Kurins Riiasta ym. ym. Näille lehtimajan juhlille kannattaa lähteä kauempaakin. Molemmissa paikoissa on saatavilla hyvät majoittumismahdollisuudet aterioineen, Salossa www.bergvik.fi ja Hämeenkyrössä  www.karmelkoti.fi. Suosittelemme, että varaatte paikkanne  ajoissa sekä ilmoittaudutte ruokailuihin. Tarkempaa infoa lisää seuraavissa uutiskirjeessämme sekä nettisivuillamme.

-Lokakuussa  niinikään on  Ukrainassa pidettävä IACEF Lvovin suuri konferenssi, jonne saapuvat pastorit ja työntekijät ympäri venäjänkielistä maailmaa. Konferenssiin liittyvänä rukousaiheena ovat 2000 kappaleen venäjänkielisen Apostolin sydän-kirjan painattaminen Ukrainassa. Muistanette edellisen Jesaja 53-kirjan onnistuneen jakelun tuossa ensimmäisessä venäjänkielisten piispojen ja pastoreiden suuressa konferenssissa.

Nämä ed5e21ba1e-4d89-458f-b066-a48e5b3e6040ellä mainitut monet rukousaiheet sekä jo tutuiksi käyneet muut rukousaiheet Daugavpilsin juutalaisyhteis
östä; uskossa olevien veljien ja sisarten muistaminen rukouksin on äärettömän tärkeätä. Kuukausittainen lääk
eavustus, yhteydenpito ja tapaamiset, ovat avanneet sydämien ovia ja tuoneet mukaan tilaisuuksiimme monia muita yhteisön jäseniä.

Haluamme muistuttaa, että meillä on enää noin neljä vuotta aikaa tavoittaa holokaust-vanhuksia, sitten heitä ei enää ole keskuudessamme. Tämä on todellisuutta kaikkialla maailmassa missä heitä tällä hetkellä onkin. Rukoillaan että saisimme olla todistamassa heille oikeassa paikassa oikeaan aikaan, että koko se sato joka on meidän korjattavaksemme tarkoitettu tulisi talteen otetuksi meidän peltosaroiltamme.

Kiitollisina sinun esirukouksistasi ja taloudellisesta tuestasi Baltian juutalaistyölle.

Siunaavin yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

CPM-Finland  –  Via Baltica Team
GSM 0400 373 570
e-mail: info@CPM-Finland.info
www.CPM-Finland.info ja www.viabaltica.info

BALTIAN JUUTALAISTYÖN KESÄKUUN 2016 UUTISKIRJE

DSCN4493Kesäiset terveisemme Ikaalisista ja lämpimät kiitokset esirukouksistanne, olemme saaneet nähdä rukousvastauksia monissa asioissa, joita olemme teille jättäneet rukousaiheina.

Toivon vasta viikko sitten päättynyt Baltian matka oli erittäin onnistunut. Saimme Apostolin sydän Roomalaiskirje 9-11 kommentaari venäjänkielisen kirjan ensimmäisen pienen painoksen valmiiksi. Kuvia matkalta on nähtävissä FB-sivuillamme lisää.

Toivo sai jakaa ikään kuin maistiaisina uunituoretta kirjaa sekä Latviassa että Liettuassa pastoreiden ja raamattukoulujen käyttöön. Näin sanoma juutalaisten tavoittamisesta Jeesukselle leviää Baltiassa johtajien ja työntekijöiden välityksellä seurakuntiin näissä molemmissa maissa. Kirjat otettiin vastaan suurella ilolla, Liettuan helluntaipiispa Rimantas Kupstyksen ja raamattukoulun johtaja Ivanas Skulisin toimesta. Tämäkin on suuri kiitosaihe ja tarkoittaa sitä, että kirjat luetaan tarkkaan ja ne otetaan myöhemmin Liettuan helluntaiunionin raamattukoulun opetuskäyttöön.

Monet muut asiat avautuivat ihmeellisesti Vilnassa, jatketaan rukousta edelleen, että saisimme olla Herran suunnitelmassa ja aikataulussa aloittaessamme työtä uudelleen Vilnassa.

DSCN4519Viikon aikana Toivo ehti käydä myös Daugavpilsissä, jossa hän tapasi juutalaisyhteisön veljiä kahtena päivänä, muistetaan rukouksin näitä uskonratkaisun tehneitä ystäviämme ja että heidän joukkonsa lisääntyisi jatkuvasti. Veljet tulivat myös sunnuntaiaamuna paikallisen helluntaiseurakunnan päivätilaisuuteen. Rukoillaan, että he saavat kasvaa uskossaan ja kantaa hedelmää omassa kaupungissaan ja elinpiirissään. On äärettömän tärkeää työn kannalta, että olemme tavoittaneet johtomiehet yhteisössä, koska heitä kuunnellaan ja heidän esimerkkiään kunnioitetaan. Monet teistä muistavat Isakin, juutalaisyhteisön edellisen sosiaalijohtajan, joka on jo perillä Herran luona. Nyt saimme iloksemme kuulla, että Isakin vävy on löytänyt hengelliset asiat. Toivo tapasi hänet yhden ainoan kerran, kun hän kävi tervehtimässä Iisakin luona sairaalassa Riiassa ja rukoili tämän kanssa asioiden puolesta. Iisakin vävy oli silloin paikalla ”vahtimassa tapaamista” ihmetellen selvästikin uskovaisten kesken ilmenevää yhteyttä ja rakkautta toisiaan kohtaan.

Latvian helluntaiunionin piispa Nikolai Grib halusi myös uutta Apostolin sydän Roomalaiskirje 9-11 kommentaari- kirjaamme jaettavaksi. Toimitimme kirjalähetyksen Riiaan kuriiripostina. Kirjoja jaetaan työntekijöille Latvian pastoreiden tapaamisessa, sekä osa kirjoista menee heidän raamattukoulunsa käyttöön Jelgavassa.

Uusia haasteita ja samalla rukousaiheita ovat 2000 Apostolin sydän-kirjan painattaminen Ukrainassa pidettävään IACEF Lvovin lokakuun konferenssiin. Muistanette edellisen Jesaja 53-kirjan onnistuneen jakelun tuossa venäjänkielisten piispojen ja pastoreiden suuressa konferenssissa, jonne he saapuvat ympäri maailmaa.

Syyskuun lopulla järjestämme juutalaisevankelioinnin tasokurssin, STEP-kurssin Lapuan helluntaiseurakunnassa. Kurssi on tarkoitettu juutalaisten evankelioinnista kiinnostuneille kurssi. Kurssi on kohdistettu erityisesti nuorille, mutta se sopii myös kaikille nuorenmielisille. Tervetuloa mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet, lisätietoa kurssista lähetämme myöhemmin halukkaille. Kurssi kestää kolme päivää ja ajoittuu arki-iltoihin sekä lauantaihin.

Lokakuussa meillä on vuorossa Lehtimajajuhlat sekä Salossa, että Karmel-kodilla. Näistä lisää seuraavassa uutiskirjeessämme sekä nettisivuillamme.

Rukousaiheena on myös, että saisimme kulkea johdatuksessa ja hoitaa muita uusia haasteita oikealla tavalla sekä pysyä terveinä.

 

Kiitos esirukouksistasi ja taloudellisesta tuestasi Baltian juutalaistyölle.

Siunaavin yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

CPM-Finland  –  Via Baltica Team
GSM 0400 373 570
e-mail: info@CPM-Finland.info
www.CPM-Finland.info ja www.viabaltica.info

 

BALTIAN JUUTALAISTYÖN JOULUKUUN UUTISKIRJE

3347943_mlMarraskuun 28. päivän lyijynharmaana aamuna lähdimme ajamaan kohti Pirkkalan lentokenttää, josta lensimme Riiaan. Lentosää ei ollut kehuttava, mutta koimme olevamme turvallisissa käsissä ja  rukouksin valmistetulla matkalla monien esirukousten saattelemana.

Ystävämme Fiona Sorbala Lontoon Chosen People Ministriestä oli jo meitä odottamassa auto starttivalmiina kentällä. Lentokentältä lähdimme jatkamaan matkaa välittömästi eteenpäin. Suomesta edellispäivänä lähteneet ystävät niinikään odottivat avustuskuorman kanssa meitä seuraavassa pysähdyspaikassamme, josta otimme vielä matkaan evankeliointikirjallisuutta ja sitten jatkoimme eteenpäin ehtiäksemme illaksi perille.

Perillä meitä odotettiin jälleen innokkaasti, iltamyöhällä hotelliin majoituttuamme saimme kutsun tapaamiseen yhteyshenkilömme Grigoryn kotiin ja kuten tavallista löysimme itsemme istumasta valmiiksi katetun ruokapöydän ääressä. Tässä eivät vastaväitteet yöruokailun epäterveellisyydestä tai muusta tulleet kysymykseenkään. Nämä tapaamiset ovat niitä mukavia ja maistuvia ”rangaistuksia” joista joudumme kärsimään, kuten lontoolainen ystävämme Fiona asian näkee.

Seuraavana aamuna hotellin aamiaisella tapasimme rakkaan ystäväperheen, joka tuli hotelliin meitä tervehtimään. Meillä oli suunnitelmana pitää pieni Sapattikokous juutalaisyhteisön jäsenille ja tilaisuuden jälkeen ruokatavaroiden jakoa avustuskuormasta halukkaille. Kokousta varten haimme kaupasta pientä tarjottavaa kahvin ja teen lisukkeiksi ja ehdimme juuri saada kaikki kuntoon kun väkeä alkoi tulla. Tällä kertaa tuli naisia ensimmäisten joukossa ja miehet saapuivat täsmällisesti klo 12 kuten kutsussa oli esitetty.

Tilaisuus oli lämminhenkinen, väki kuunteli tarkkaavaisen julistettua sanaa. Tilaisuuden jälkeen tarjoiluiden lomassa, eräs meille tutuksi tullut mieshenkilö tuli Toivon luokse. Hän kertoi kuinka hän oli juuri pari kuukautta sitten jäänyt leskeksi  vaimonsa kuoleman jälkeen. Miehen edesmennyt vaimo oli meille tuttu aikaisemmilta matkoiltamme, hän oli kunnioitettu juutalaisyhteisön jäsen ja opettaja. Toivo keskusteli miehen  kanssa hetkisen ja ystävämme ilmaisi halunsa antaa elämänsä Jeesukselle Messiaalleen. Vapahtajan kohtaamisesta syntyi runsaasti iloa sekä meille, että muiden yhteisön uskovien joukossa.

Koko joukko ilmoitti yhteistuumin jo tässä vaiheessa halustaan tulla vierailulle Suomeen. Pieni pettymys heille oli, että Sar Shalom-konferenssi ensi kevään osalta on peruutettu, mutta esitimme heille mahdollisuutta osallistua tämän sijaan pidettävälle leirille. Leiri Suomessa oli mieluinen asia, joka sai heti kannatusta leveiden hymyjen kera. Meillä on nyt tarkoitus pitää heille Raamattuviikko ensi keväänä, joka sisältää raamatun opetusta sekä keskusteluja raamatun kysymysten tiimoilta. Palaamme tähän aiheeseen tammikuun uutiskirjeessämme.

Jatkoimme seuraavaksi juutalaisyhteisön varastolle, jonne tyhjensimme avustuskuorman. Kuorman tyhjennys olikin aika kova urakka, mutta selvisimme siitäkin pienellä joukollamme. Ennen kuin avustuskuorman toimittaneet ystävämme lähtivät ajamaan kohti Tallinnaa ja Suomea menimme kaikki joukolla ruokailemaan Grigorin kotiin. Saimme keskustella ja rukoilla yhdessä ennen kuin tiemme erosivat. Seuraavana aamuna menimme vierailulle tapamme mukaan paikalliseen helluntaiseurakuntaan, jossa Toivo ja Fiona olivat puhevastuussa. Tilaisuuden päätyttyä oli aika lähteä takaisin Riiaan ja paluumatkalla iloitsimme kuin suuren saaliin saaneet. Kiitos teille jokaiselle, jotka teitte tämän Latvian matkamme mahdolliseksi ja muistitte meitä rukouksin. Jatketaan herkeämättä rukousta niin saamme nähdä Herran ihmeitä sekä sielujen pelastuvan kentällämme.

Rauhallista Joulua ja Siunattua uutta vuotta 2016.

Marja-Leena Mäki

CPM-Finland

 

Leipää Latviaan 11-2015

2015-05-16 20.08.21Leipää Latviaan Baltian juutalaistyön marraskuun 2015 uutiskirje

Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi. Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa.  Jes. 60: 1-2 Tämä profeetallinen lupaus on annettu Israelille.

Meillä on ilosanoma kerrottavana juutalaiselle kansalle, että usko Jeesukseen pelastaa! Tämä on meidän ensisijainen tehtävämme Baltian juutalaisten keskuudessa.

Pitkän tauon jälkeen voimme iloksemme kertoa, että meillä on mahdollisuus viedä jälleen kuorma leipää Latviaan.
Kuormassa on lisäksi muuta humanitääristä avustusta.
Tästä Leipää Latviaan hankkeesta emme kuitenkaan selviä yksin, tarvitsemme sinun apuasi. Siksi pyydämme sinua muistamaan rukouksin sekä myös taloudellisesti tätä ponnistusta. Kuorman siirtämiseksi tarvitsemme varoja vaikka kuorma tuleekin meille lahjoituksena. Olemme itse mukana jakamassa avustusta Latviassa, kun kuorma saapuu marraskuun lopulla perille.
Pyydämme sinua muistamaan myös järjestettäviä tapaamisia sekä tilaisuuksia joissa meillä on julistusvastuita.

Kerromme lisää tästä matkasta Joulukuun kirjeessämme.

Kiittäen avustasi, siunaavin terveisin,

Toivo ja Malla
CPM-Finland  – Via Baltica TeamAnchor
e-mail info@CPM-Finland.info

Tilaa uutiskirjeemme - Order our newsletter

Liity postituslistallemme niin saat viimeisimmän päivityksen tapahtumista työssämme. - Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!