BALTIAN JUUTALAISTYÖN TAMMIKUUN 2018 UUTISKIRJE

”Vuosi vanha vaipui hautaan riemuineen ja murheineen. Ihmismieli puhkee nöyrään rukoukseen, kiitokseen. Oi jos vuosi alkava oisi Luojan siunaama.

Oi jos koittais päivä uusi sydämeen nyt jokaiseen, uusi toivo orastaisi syttyis usko Jeesukseen. Silloin vuosi alkava oisi Luojan siunaama.”

Jälleen olemme aloittamassa uutta vuotta työn merkeissä. Alkavalla viikolla Toivo on lähdössä Vilnaan, rukoillaan johdatusta matkalle sekä tapaamisiin.
Joulukuun matkamme Latviaan onnistui yli omien odotustemme. Juutalaisyhteisön väkeä tuli Sanan kuuloon, joitakin uusiakin oli mukana. Toivo ja Fiona olivat julistusvastuussa, vanha ystävämme pastori Stanislav oli järjestänyt kaikki käytännön asiat erittäin hyvin. Näin meillä oli tilaisuuden jälkeen mahdollisuus keskustella kaikkien halukkaiden kanssa. Eräs mieshenkilö teki uskon ratkaisun.
Myös ystävämme Roman oli tullut tilaisuuksiin mukaan, hän on ollut uskovien veljien kanssa tekemisissä nyt enemmän, pienen tauon jälkeen. Tämä on rukousvastaus, aiemmin pyysimme teitä rukoilemaan erään naishenkilön puolesta, joka on ollut joskus uskossa. Hän oli tullut juutalaisseuraan ja jopa synagogaan saaden siellä hämmennystä aikaan, väittäessään evankeliumin harhaopiksi ja valheeksi. Tämä nainen on ollut keväästä asti Saksassa töissä ja on luultavammin siellä vielä tämän vuoden ajan. Rukoillaan edelleen, että hän ei aiheuta enempää harmia työlle ja vaikka jäisi Saksaan pidemmäksikin aikaa.

Roman oli iloinen tavatessaan meidät ja saimme rukoilla yhdessä. Tapasimme myös kaksi naista, joista toinen oli entisen synagogan johtajan Boriksen vaimo, joka on ollut parin vuoden ajan tilaisuuksissamme tiiviisti mukana. Hän tuli tervehtimään ja esitteli itsensä, sanoin kyllä muistavani hänet hyvin alkuajoista asti. Hänen miehensä tuli uskoon kaksi viikkoa ennen kuolemaansa vajaa kymmenen vuotta sitten. Rukoillaan tämän rouvan puolesta, että seuraavalla matkallamme helmi-maaliskuun vaihteessa voisimme yhdessä keskustella ja rukoilla hänen kanssaan. Hänen silmistään jo näkee, että sydämentasolla on jo ratkaisu Jeesuksen puoleen tehty.

Toinen naisista on ystävämme Alla, joka aiemmin yritti aina estää evankeliumin julistamisen tilaisuuksissamme. Erityisesti, kun olimme juutalaisyhteisön kanssa yhteisissä juhlatilaisuuksissa. Nyt hän on innolla kokouksissa mukana ja uusi elämä pilkottaa hänenkin katseestaan. Vielä pitää mainita Grigorista, joka nousi spontaanisti kokouksen lopussa ylös ja julisti paikalla olleille yhteisön jäsenille, että se mitä Toivo ja Fiona ovat heille puhuneet nyt ja aiemmin on kaikki totta ja löytyy Toorasta. Uskokaa mitä he ovat teille puhuneet Jeesuksesta, Messiaasta. Ja että ennemmin tai myöhemmin jokainen juutalainen ottaa Jeesuksen pelastajanaan vastaan.  Grigori kertoi myöhemmin meille, että hän haluaa sanan julistajaksi. Muistetaan Grigoria ja Anatolia erityisesti rukouksin, koska he toimivat nyt voimakkaasti ja innolla yhteisön keskuudessa rukoillen ihmisten kanssa ja puolesta sekä auttavat monia näin löytämään Messiaan.

Maaliskuun alussa meillä on tarkoitus olla viisi päivää Daugavpilsissä ja tavata kaikkia halukkaita sekä pitää kokouksia kahtena päivänä pastori Stanislavin seurakunnan tiloissa.

Pääsiäisenä on jälleen vuorossa uusi askel työssämme, jolloin järjestämme yhteistyössä Missio Europen kanssa sielunhoitotapahtuman Daugavpilsissä. Pastori Petri Välimäki on vaimonsa kanssa silloin puhujavastuussa. Tämä on niin tärkeä askel, että pyydämme erityistä rukoustukea näihin tilaisuuksiin ennen kaikkea tulkeille ja puhujille, mutta myös kuulijoille. Menneisyyden haavat ja kärsimykset ovat arka aihe ensikertaa puhuttaessa näissä holokaustista eniten kärsineissä maissa.

Helmikuun 3. päivä klo 10:30 jatkuvat järjestämämme pastori Petri Välimäen ’’Lähellä ihmistä’’ sielunhoitoseminaarit, yhteistyössä Karmel-kodin kanssa. Ensimmäinen ”Lähellä Ihmistä” seminaari  järjestettiin viime marraskuun 25.päivä ja se on lähetetty tämän vuoden ensimmäisellä viikolla myös radiossa, Tampereen alueella viitenä iltana. Opetusjaksot ovat vielä kuunneltavissa nettisivultamme AUDIO osassa ja ovat myös jatkossakin. Seminaarin ohjelma löytyy samoin nettisivuiltamme. Ilmoittautumisia on jo tullut, mutta vielä on tilaa tulla mukaan. Seminaari on maksuton, mutta ruokailut kahvituksineen ovat maksullisia, koko päivän lounas- ja kahvipaketti 20 €. Tämän vuoksi tarvitaan ilmoittautumiset seminaariin, että Ulla voi suunnitella kaiken ajoissa ja kaikille varmasti riittää.

Toukokuussa järjestettävä Shavuot-juhla Riiassa Sofar-Seurakunnassa on hyvä lisätä rukouslistalle myös, niin että voisimme olla Herran käytössä näissä tilaisuuksissa. Toki toivomme muistamaan kaikissa muissakin edellä mainituita tilaisuuksia niin, että puhujat, tulkit, matkat ja kaikki valmistelut olisivat siunatut ja kantaisivat pysyvää hedelmää iankaikkisuuteen.

Oikein siunattua alkanutta Uutta Vuotta 2018! Kiitos, että saamme olla kanssasi yhteistyössä myös tämän vuoden ajan.

Toivo ja Malla
CPM-Finland

JOULUKUUN 2017 UUTISKIRJE 

Hyvää Adventin aikaa teille jokaiselle. Vuosi lähenee loppuaan ja hyvillä mielin saamme ajatella kulunutta vuotta, johon on mahtunut monenlaista hyvää. Kiitos tästä kaikesta kuuluu tukijoillemme ja esirukoilijoillemme, arvostamme tukeanne suuresti ja olemme siitä kiitollisia. Ilman esirukoustasi ei pystyisi eikä jaksaisi työtä tehdä, ilman taloudellista tukea moni asia myös jäisi vain suunnitelmaksi paperilla.

Kahden viikon kuluttua olemme jälleen Daugavpilsissä Latviassa tapaamassa ystäviä ja voimme muutaman päivän aikana pitää heille useamman opetus- ja rukoushetken. Mielenkiintoinen pitkä viikonloppu on siis tiedossa, kiitos että jaksatte olla mukanamme matkalla rukouksin joulukiireistänne huolimatta.
Lauantaina 25. marraskuuta saimme kokoontua yhteen Karmel-kodilla ”Lähellä ihmistä-sielunhoitoseminaarin” puitteissa. Pastori Petri Välimäen opetus oli erittäin hyvää ja hoitavaa. Teillä on mahdollisuus kuunnella nämä eri opetusjaksot näiden sivujemme AUDIO-osassa. Juuri nyt sieltä löytyy ensimmäiset oppitunnit ja viimeistään ensi viikolla saamme ladattua sivuille loput jaksot. Kurssi sai erinomaiset arvostelut kaikilta mukana olleilta, kuulijoita oli tullut mm. Hämeenkyröstä, Tampereelta ja Nokialta.  Hämeenkyröläiset olivat lähteneet isolla ryhmällä innokkaasti oppimaan ja saamaan työkaluja ihmisten kohtaamiseen arjessa ja auttamiseen sielunhoidollisella tasolla. Kyselyymme mahdollisen jatkokurssin järjestämisestä, saimme 100 prosenttisen tuen koko joukolta. Niinpä uuden kurssin päivämäärä lyötiin lukkoon, saman tein lauantaiksi helmikuun 3. päivä 2018.  Tervetuloa jälleen mukaan uudet ja vanhat kurssilaiset. Ilmoittautumisia otamme vastaan jo nyt mutta viimeistään viikkoa ennen varsinaista kurssipäivää varmistaaksemme, että kaikille riittää ruokaa ym. Päivän ruokapaketin hinta oli 20 euroa sisältäen tulokahvin, päiväruoan ja iltapäiväkahvin. Ruokailun ja kahvit järjestää Karmel-koti oman hinnastonsa mukaisesti. Varsinainen kurssi on maksuton, tilaisuudessa keräämme vapaaehtoisen uhrin kustannusten kattamiseksi.
Shalom Haverim-ohjelmamme ovat saanet hyvän vastaanoton ja se näkyy kävijöiden määrissä audio-sivullamme osoitteessa shalomhaverim.info. Olemme tavoittaneet paljon uusia juutalaistyönystäviä. Mielenkiintoista kuultavaa monien muiden lisäksi on sivuillamme mm Grigorin ja Anatolin haastattelu, jossa he myös todistavat uskostaan Jeesukseen.
Kirjaprojektimme JES53 ruotsinkielinen käännöksen vedos on valmistumassa tammikuun aikana. Venäjänkielistä kirjallisuutta painamme tarpeen mukaan, viimeksi kirjoja jaettiin juutalaisille Ukrainassa tämän vuoden syyskuussa.
Odotamme vieraita Israelin CPM:n keskuksesta joulukuun aikana ellei peruutusta tule niin iloiset matkalaiset ovat täällä hetken vierainamme.

Siunattua joulun odotusta,
yhteistyöterveisin

Toivo ja Malla

 

JUUTALAISTYÖN MARRASKUUN 2017 UUTISKIRJE – Yhteistyön aika

Meidän on nyt aika  tehdä yhteistyötä Pyhän Hengen kanssa, nopeuttaaksemme Jeesuksen paluuta ja viemällä evankeliumia kaikkialla maailmassa asuville juutalaisille.

Voi olla, ettei elämässäsi ole ainuttakaan juutalaista, mutta rukoile asian puolesta ja Jumala lähettää heitä luoksesi. Voi olla, että asut alueella, jolla ei asu ainuttakaan juutalaista. Jos näin on, voit ainakin rukoilla päivittäin juutalaisten pelastumisen puolesta. Voit myös tukea rahallisesti sellaisia järjestöjä jotka julistavat evankeliumia juutalaisille. Pyydä Jumalalta tähän ohjausta.

Suuri brittiläinen protestanttikristitty lähetystyöntekijä Hudson Taylor (1832-1905), joka toimi Kiinassa 51 vuotta, lähetti aina ensimmäiset kymmenyksensä Lontoon juutalaisten parissa tehtävälle evankelioimistyölle. Mildmay Missions sai häneltä shekin joka ikinen vuosi. Shekin mukana seurasi pieni huomautus ¨Juutalaisille ensin¨. Hän teki näin, koska hän ymmärsi Israelin pelastumisen ja Kiinan pelastumisen välisen yhteyden.

Samalla kun sinä rukoilet Jumalan valitun kansan pelastumisen puolesta- Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin fyysisten jälkeläisten pelastumista- sinä rukoilet myös itsesi, perheesi ja oman yhteisösi puolesta. Heidän parantumisensa on sinun parantumisesi. Heidän pelastumisensa on sinun pelastumisesi. Heidän paluunsa Jumalan luokse on elämä kuolleista meille kaikille.

Tämä Jonathan Bernis’in kirjasta lainattu teksti on edelleen ajankohtainen meille jokaiselle. Jeesuksen omat sanat juutalaisille olivat, etteivät he näe häntä ennen kuin huutavat häntä avukseen. Meillä kristityillä on tehtävä, kuinka toivoisimmekaan että se olisi kaikkien uskovaisten sydämenasia.

Kuluvana syksynä on tapahtunut paljon, kiitos esirukouksistanne ja taloudellisesta tuestanne. Teidän avullanne olemme voineet lähettää rakkauden osoituksena avustusta Ukrainaan kahteen messiaaniseen seurakuntaan edelleen jaettavaksi ruokapakettien muodossa. Daugavpilsin  juutalaisyhteisöön Latviaan lähetettävä kuukausittainen lääkeapu on auttanut monia vanhuksia heidän jokapäiväisissä tarpeissaan, joihin heillä muuten ei olisi varaa.

Kiitosaiheisiin kuuluu myös oman radiokanavan saaminen työllemme, ohjelma on kuultavissa Tampere- Nokia, Ylöjärvi- alueella FM 99,5 MHz  sekä netissä www.shalomhaverim.info  nettisivuiltamme, ”Shalom Chaverim on Suomen ensimmäinen messiaaninen radio. Lataamme ohjelmia sitä mukaan, kun ne tulevat radioasemalta ulos ja ne ovat jälkikuunneltavissa kuukauden ajan. Ohjelma-aikamme Pispalan Radion radiokanavalla sunnuntaisin klo 12:15 jälkeen, heti kun suora lähetys Harjun ev.lut. seurakunnasta päättyy. Netissä on tällä hetkellä kuunneltavissa kaksi Karmel-kodin lehtimajajuhlilla tallennettua ohjelmaa. Olemme itsekin tästä odottamattomasta mahdollisuudesta yllättyneitä ja erittäin kiitollisia Herralle, koska tämä ohjelma on ensimmäinen messiaanista julistusta ja opetusta sisältävä radio-ohjelma Suomessa. Rukousaiheena on tietenkin, että monet juutalaiset löytäisivät aseman ja kuuntelisivat näitä ohjelmia. Tiedämme että Suomen juutalaiset seuraavat toimintaamme, onpa joku soittanutkin Toivolle koskien Jesaja 53-kirjaa, sekä työtämme Latviassa.

Viikkoa ennen joulua tulemme vierailemaan Latviassa, matka kohdistuu Riiaan ja Daugavpilsiin 14.-18. joulukuuta. Kiitos, että muistatte myös matkaamme etukäteen ja erityisesti sen valmisteluja näinä päivinä. Grigori mainitsi radiohaastattelussa Karmel-kodilla, että meitä on siellä pieni joukko uskovia ja uskon hengessä, että odotamme lukumäärän pian nousevan. Daugavpilsin yhteisöstä on väkiluku pienentynyt noin 80 hengellä viimeisen kuluneen kymmenen vuoden aikana. Ensimmäisissä järjestämissämme tilaisuuksissamme kävi jopa 250 henkilöä ja nykyisin koko yhteisön lukumäärä on n 170 hekilöä. Holokaustvanhuksia ei ole enää 3-4 vuoden kuluttua. Meidän tehtävämme on huolehtia, että kaikki yhteisön jäsenet kuulevat evankeliumin ja tekevät omakohtaisen ratkaisun Jeesuksen puoleen. Olemme saaneet nähdä ja iloita kuinka Pyhä Henki on tehnyt työtä näissä ihmisissä ja Herra on antanut kasvun.

Tässä kuussa  25.11. alkaen klo 10:30 järjestämme  Karmel-Kodilla ”Lähellä ihmistä” Yhteiskristillinen sielunhoidollisen seminaarin, kouluttajana on TV:stä tunnettu pastori  Petri Välimäki. Kurssin ohjelma on nähtävissä nettisivuillamme osoitteessa: CPM-Finland.info . Kurssi on osallistujille maksuton, olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Kiitollisina tuestanne, yhteistyöterveisin

Toivo ja Malla

 

JUUTALAISTYÖN LOKAKUUN 2017 UUTISKIRJE

Syksyiset terveiset Ukrainasta, kiitos esirukouksista matkan onnistumisen puolesta. Kaikki sujui hyvin ja saimme myös olla terveinä. Kaksi ensimmäistä päivää kului Lvivissä tavaten yhteistyökumppaneita ja kollegoita.

Lvivissä saimme täydentää myös kirjallisuuslaukkumme Odessaa varten. Yöjuna, jolla matkustimme, oli sinänsä kokemus, se oli kuin paluu menneisyyteen. Junavaunut olivat vielä vanhan Neuvostoliiton aikaisia eikä kulku ollut kovinkaan tasaista, johtuen raiteiden epätasaisuudesta ja vaunujen jousituksesta. Eipä niillä kiskoilla Pendolinot tai luotijunat olisi pystyneetkään kulkemaan. Aamulla saavuimme määränpäähän Odessaan ja päivämme käynnistyi heti tapaamisilla ja palavereilla. Olemme kiitollisia Herralle näistä uusista kontakteista, jotka avautuivat ihmeellisesti vanhojen ystäviemme suositusten kautta. Lauantaina oli ensimmäinen tilaisuus messiaanisessa seurakunnassa ja sunnuntaina paikallisessa helluntaiseurakunnassa. Jakamamme kirjallisuus sekä työnäkymme juutalaisen kansan suhteen sai hyvän vastaanoton ja toi uusia kutsuja tulla uudelleen kristittyjen sekä juutalaisten tilaisuuksiin Odessan alueelle.
Odessassa olimme yhteensä neljä päivää ja palasimme takaisin yöjunalla, kuten olimme sinne menneetkin, junamatka kesti suuntaansa kaikkiaan puoli vuorokautta.
Lviv’issa meillä oli runsaasti ohjelmaa ja myös Fiona Lontoosta sekä Konstantin Riiasta olivat saapuneet mukaan teamiin. Uuden vuoden, RoshHaShanan tilaisuuksia järjestettiin messiaanisten kanssa Ternopyl’issä ja Lvivissä, joissa kaikissa olimme teeminä mukana. Seurakunnan sunnuntain tilaisuuksissa saimme runsaasti aikaa ja Herra oli kanssamme väkevästi. Seurakunnan päivätilaisuuden jälkikokouksessa tultiin suurin joukoin esille etsimään Herran voiman kosketusta ja monet myös kokivat sitä rukouspalvelun yhteydessä.

Erään seurakunnan pastori-ystävämme halusi esitellä meille Karpaateilla sijaitsevaa hienoa lomapaikkaa, tulevaisuutta ajatellen. He nimittäin syttyivät näyllemme ja haluaisivat tehdä juutalaistyötä yhteistyössä kanssamme. Rukoillaan, että Herran suunnitelma toteutuu myös tulevaisuuden yhteistyön osalla.

Olemme kiitollisia esirukouksistanne tämän matkan puolesta Ukrainaan, joka onnistui erinomaisesti. Toivomme teidän lisäävän koko Ukrainan, erityisesti Lviv’in ja Odessan sekä Harkovin kohteet rukouslistaanne niin, että voisimme toimia siellä Jumalan johdatuksessa tulevaisuuden suhteen.

Viikon kuluttua toivomme näkevämme teidät Karmel-Kodilla järjestämillämme Lehtimajajuhlilla. Puhujavieraanamme on meille kaikille tuttu Fiona Sorbala Lontoosta, Pirkko Haapakallio laulaa ja laulattaa yhteislauluja. Muitakin esiintyjiä perjantaille on luvassa. Toivomme, että heille ei tule esteitä. Lauantaina musiikissa on luvassa yllätysesiintyjät, uskomme ettei kukaan tule pettymään.  Perjantain sapattiaterialle toivomme ilmoittautumisia viimeistään keskiviikkoiltaan 4.10. mennessä. Olkaa hyvät ja ilmoittautukaa suoraan Ulla Kauppiselle puh. 050-3839125. Koko ohjelma on näillä sivuilla kohdassa kurssit.

Rukoillaan juutalaisen kansan puolesta, niin Israelissa asuvien kuin hajaannuksessa olevien, että heidän sydämensä avautuisi evankeliumille, sillä nyt on juutalaisten aika.

Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain  kestävä yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari – ”Lähellä ihmistä.” Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme kohdasta kurssit.

 

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Jeshuan, Jeesuksen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’

Kiitollisina tuestanne, yhteistyöterveisin

Toivo ja Malla

Shanah Tovah! – Hyvää uutta vuotta 5778!

JUUTALAISTYÖN SYYSKUUN 2017 UUTISKIRJE

Sinä joka tuot hyvää sanomaa Siioniin, nouse korkealle vuorelle, Sinä joka tuot hyvää sanomaa Jerusalemille, korota äänesi huudoksi (huuda äänesi pohjasta CJB), korota, älä pelkää. Sano Juudan kaupungeille, katso sinun Jumalasi.

Yllä oleva teksti on vapaa käännös englanninkielisistä raamatuista, Septuaginta LXX2012 American English, MKJV, Modern King James Version sekä messiaanisten CJB, Complete Jewish Bible -raamatusta, Jesaja 40: 9 jakeesta. Jakeen suomenkielinen 1938 käännös kuuluu: Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä ilosanoman tuoja; korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja. Korota, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille:’’ Katso, teidän Jumalanne!’’  Alkuperäinen teksti tuo esiin selkeän kehotuksen viedä hyvää sanomaa Jerusalemille eli julistaa sille evankeliumia. Tämä on meidän lähetyskäskymme, jota saamme toteuttaa juutalaisten keskuudessa, julistaa heille, että heidän vaivan aikansa on päättynyt ja heidän velkansa on sovitettu… Jesaja 40:1-2 mukaisesti.
Holokaustista selviytyneiden juutalaisten tavoittamisessa aika alkaa kulua loppuun, noin neljä vuotta on enää aikaa jäljellä, sitten heitä ei enää ole. Haavat tosin siirtyvät nuoremmille jälkipolville kannettaviksi, sen olemme saaneet useasti huomata. Tehdään kuitenkin työtä niin kauan kuin se on mahdollista, voittaen niin monia sieluja kuin pystymme, yhdessä rukoillen.

Kahden viikon kuluttua Toivo on lähdössä Ukrainaan, edessä on paljon uutta ja siksi pyydämme, että erityisesti muistaisit rukouksin joka päivä tätä tärkeää matkaa. Matkalla on tapaamisia eri juutalaisyhteisöissä sekä humanitaarisen avun tarpeen selvittäminen eri yhteyksissä. Meitä on pyydetty osallistumaan juutalaisvanhuksille toimitettavien ruokapakettien kustannuksiin sekä lääkeavustukseen erityisesti Itä-Ukrainan vaikeapääsyisille ja hädänalaisille alueille. Näissä kaikissa tarvitsemme viisautta ja varmuutta, että avustuksen kohteet ovat juuri niitä, jotka ovat meidän kohdallemme tarkoitetut ja että apu menee perille.
Matkan alku kuluu eteläisessä Ukrainassa, sen jälkeen on useita tilaisuuksia Lvovissa, Ternobylissä sekä muissa pienemmissä kaupungeissa. Toivo ja Fiona ovat puhevastuussa messiaanisten Rosh Hashanan tilaisuuksissa sekä muissa eri seurakunnissa järjestettävissä tilaisuuksissa. (Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi on tänä vuonna 21. syyskuuta). Suurkiitos rukoustuestasi tällä matkalla sekä ennen matkaa olevissa monissa sen eri valmisteluvaiheissa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.10 vietämme syksyn suurta Lehtimajajuhlaa Karmel-Kodilla, tervetuloa joukolla mukaan! Puhujavieraamme on monille tuttu opettaja Fiona Sorbala Lontoosta, on vieraita Baltian kentältä ja musiikissa yllätysesiintyjät. Sunnuntaina jatkamme Katukappelissa Hervannassa kahdella tilaisuudella. Nettisivullamme löytyy tarkempi ohjelma.

Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain kestävä ”Yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari – Lähellä ihmistä.” Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme kurssit.

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Hänen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’

Siunaavin yhteistyöterveisin, Shanah Tovah! – Hyvää uutta vuotta 5778!

Toivo ja Malla

HEINÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

”Israelin kansa esiintyy maailman historiassa sangen ihmeellisenä. Sen yllä lepää salaisuuden tiheä verho. Se itse, sekä toisetkin kansat kyselevät usein: ”Miksi? Miksi?” 

Tämä kansa on aivan toisenlaista kuin kaikki muut kansat. Sen historia ja sen kohtalo ovat täynnä mitä arvoituksellisimpia tapahtumia, joita ihmisjärki ei kykene selittämään. Mutta yksi kirja voi antaa tyhjentävän vastauksen tähän ihmiskunnan historian suureen kysymysmerkkiin: Raamattu – juutalaisten kirja, juutalaisten kirjoittama ja suurimmalta osaltaan juutalaisille kirjoitettu. Se vetää jumalallisella arvovallalla verhon syrjään ja selvittää meille Israelin kansan suuren menneisyyden, sen synkän nykyisyyden ja sen ihanan tulevaisuuden.”

Yllä alkutekstinä oleva kirjoitus on lainaus Ristin Voitto ry:n 1946 julkaiseman kirjasta, Juutalaiskysymys Raamatun valossa. Haluan lainata tähän kirjeeseen vielä lopputekstin tästä vain 45-sivuisesta kirjasta:
”Israelin historia osoittaa meille valtavalla tavalla elävän Jumalan todellisen olemassaolon; Hänen joka on kaiken takana, mitä maailmassa tapahtuu ja joka vie voittoon iäiset suunnitelmansa ehdottomalla varmuudella.
Jokainen yksilökin on osaltaan mukana maailman tapahtumissa. Kun Jumala toimii jonkin kansan suhteen, vaikuttaa se yksilöihinkin, ainakin ulkonaisesti. Sekin Jumalan tuomio, mikä parhaillaan kohtaa Israelia, vaikuttaa aina koteihin ja yksilöiden elämään saakka. Jokaisen on osallistuttava kansansa kohtaloon.
Mutta vaikka ihmisen ulkonainen elämä on kohtalonyhteydessä kansaansa, niin tarjoaa Herra Jumala kullekin yksilölle sisäisen vapauden ja uuden elämänyhteyden elävään Jumalaan, joka nostaa hänet vaikeuksien ja ahdistusten yläpuolelle. Jeesus Kristus on tullut antamaan meille rauhan Jumalassa. Hän itse on ottanut syntimme päälleen ja kantanut ne. Hänen verensä on vuotanut syntiemme sovitukseksi. Ken Häntä siitä kaikesta sydämestään kiittää, hän on vapaa velastaan. Ja sellaiselle Hän sanoo:” Sinun syntisi on sinulle annettu anteeksi.” Samalla voitamme itsellemme Hänet, ylösnousseen Kristuksen, jolla oli valta sanoa; Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä– katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä, maailman loppuun asti.” Matt 28: 18-20
Hän on meidän parhain ystävämme, elämämme Herra, ilomme, voimamme, lohdutuksemme, jota ei kukaan voi meiltä kiistää ja rauha, joka käy ylitse kaiken ymmärryksen. Sen ovat kokeneet ne juutalaiset, jotka ovat kirjoittaneet uuden testamentin ja jotka suurella ilolla ja voimalla levittivät silloin tunnetulle maailmalle sanomaa Jeesuksesta Kristuksesta. He eivät vaihtaneet uskontoa, vaan he tunnustivat Jeesuksen Kristuksen juutalaisten korkeimmaksi jumalalliseksi ilmennykseksi. He eivät kieltäneet isiensä uskontoa, vaan päinvastoin näkivät Jeesuksessa Kristuksessa isille annettujen lupausten täyttymisen. Israelin isät, Abraham, Isak ja Jaakob ovat juuri, Israelin kansa on runko ja kaikki, jotka uskovat Jeesukseen Kristukseen ovat sen puun oksia, jonka Jumala on asettanut tähän maailmaan todistukseksi itsestään. Juutalainen joka uskoo Kristukseen, on oikea israelilainen, sillä hän uskoo Häneen, josta Abraham, Isak ja Jaakob ja kaikki vanhan testamentin profeetat ovat puhuneet.”

Meitä, jotka teemme työtä juutalaisen kansan parissa, tämä teksti siunaa runsaasti. Kirjan kirjoittamisen ajankohta oli sellainen, jossa juutalaiset vaelsivat ilman omaa kotimaataan ja vain jotkut maat ottivat juutalaisia, Jumalan omaisuuskansaa vastaan! Mikä paradoksi. Elämme parhaillaan vastaavanlaista aikaa. Jopa monet kristityt ovat kääntämässä Israelille ja juutalaisille jälleen selkäänsä. Suuret kirkkokunnat ilmoittavat julkisesti, etteivät enää rukoile Israelin puolesta. Elämme pimentyvän maailman illassa, nyt on kristittyjen aika tehdä työtä juutalaisten keskuudessa.

Olemme kiitollisia kaikesta tuestanne kuluneen kesän aikana, Toivon Baltian matka heinäkuun alussa oli oikein ajoitettu. Hänellä oli useita tapaamisia koskien Latviassa tehtävää työtä eri yhteistyötahojen kanssa.
Iloksemme saimme tiedon leipäkuorman toimituksesta juuri silloin kun Toivo oli vielä Latviassa ja uskalsimme ottaa jälleen rekkakuorman leipää vastaan, luottaen teidän taloudelliseen tukeenne. Kuorma on jo toimitettu perille Riiaan ja leipää jaettu mm. Riian, Daugavpilsin ja Liepajan juutalaisyhteisöille sekä Riiassa eri seurakunnille. Seurakunnat auttavat vähäosasia työalueellaan, ja jakavat leipää mm. köyhistä köyhimmille monilapsisille yksinhuoltajaperheille sekä kadun kansalle. Lisäksi toimitimme leipää yhteistyökumppanimme välityksellä myös Vilnan vankiloihin jaettavaksi.

Tällä hetkellä valmistelemme syyskuun Ukrainan matkaa, jota pyydämme muistamaan erityisesti rukouksin. Matkalla on tarkoitus käydä mm. eteläisessä Ukrainassa, Lvivin ja Kiovan lisäksi. Etelä-Ukrainassa on avautunut mielenkiintoisia kohteita, joihin on tarkoitus käydä tutustumassa sekä kartoittamassa tilannetta. Rosh HaShana, Juutalainen uusivuosi ajoittuu juuri sopivasti matkapäiviin ja tarkoitus on luoda kontakteja myös paikallisiin juutalaisyhteisöihin näillä alueilla. Rukouksesi ovat ensiarvoisia tämän matkan aikana ja myös jo nyt, kun asioita valmistellaan ja järjestellään.

Lokakuussa järjestämme jälleen Lehtimajajuhlan Karmel-kodilla. Laittakaapa päivämäärät muistiin ja tehkää majoitusvarauksenne Ullalta ajoissa; 6.-7.10.2017 Karmel-kodilla! Juhlat jatkuvat vielä Hervannan Katukappelilla 8.10.2017. Seuratkaa ilmoitteluja tilaisuuksista. Puhujavieraanamme on jo monille tuttu messiaaninen opettaja Fiona Sorbala Lontoosta ja juhlien musiikissa meillä on yllätysesiintyjät. Kannattaa osallistua Karmel-Kodilla järjestämillmme Lehtimajajuhlien mielenkiintoisiin tilaisuuksiin.
Siunattua loppukesää!

Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

Baltian juutalaistyön keskikesän 2017 uutiskirje

Mutta kun apostolit, jotka olivat Jerusalemissa, kuulivat, että Samaria oli ottanut vastaan Jumalan sanan, lähettivät he heidän tykönsä Pietarin ja Johanneksen. Ja tultuaan sinne nämä rukoilivat heidän edestänsä, että he saisivat Pyhän Hengen; sillä hän ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Jeesuksen nimeen. Silloin he panivat kätensä heidän päällensä, ja he saivat Pyhän Hengen.
Tämä edellä oleva Apostolien teot 8 :14-17 raamatun kohta on meille tuttu ja hyvin tärkeä. Näiden helluntain jälkeisten tapahtumien seurauksena me olemme saaneet evankeliumin, tulleet uskoon ja myös useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Toivotaan ja rukoillaan tätä samaa Pyhän Hengen toimintaa tämän keskikesän hengellisille juhlille eri puolilla Suomea! Tämän Pyhän Hengen täyteyden tulisi edelleen olla asia, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin lähetyskentillä.

LvivKetzFest-2017-1Suomen keskikesä on luonnossamme ehkä kauneinta aikaa ja monille meistä tämä merkitsee kesälomakauden alkua. Haluamme tervehtiä teitä vielä ennen keskikesän virkistäville juhlille osallistumistanne sekä kesälaitumille ja lomille siirtymistänne. Työmme hajaannuksessa elävien juutalaisten keskuudessa on edennyt voimakkaasti eikä vähiten Ukrainan kentällämme, tästä olemme äärettömän iloisia ja kiitollisia Herralle.

Kuten edellisessä kirjeessämme lyhyesti kirjoitimme, järjestimme Ukrainassa aivan äskettäin kesäkuun alussa STEP-evankeliointikurssin Lvovin kaupungissa. STEP-kurssit ovat erittäin tarpeellisia valmentamaan työntekijöitä lähestymään oikealla tavalla ja asenteella juutalaisia sekä käyttämään oikeanlaista terminologiaa keskusteluissaan heidän kanssaan.
Kurssi herätti paljon kiinnostusta asiantuntijapiireissä ja oli laatuaan ensimmäinen Ukrainassa. Kurssin järjestelyistä oli Lvovissa vastuussa Chosen People Ministries (CPM) ja CPM-Finland. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja EvgeniIMG_20170602_180933 (2) Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Osallistujia kurssilla oli kiitettävästi ja monet halukkaat eivät päässeet mukaan kurssille syystä tai toisesta. Tämän vuoksi päätimme uuden STEP-kurssin järjestämisestä jo tämän vuoden syksylle. Kurssi järjestetään yhteistyössä erään paikallisen helluntaiseurakunnan kanssa. Myös Harkovassa järjestettiin CPM:n STEP-kurssi kesäkuun toisella viikolla ja Kiovaan on suunniteltu järjestettäväksi vastaava STEP-kurssi kuluvan vuoden syksyllä.

Tapaamisemme matkan aikana avasivat myös uusia mahdollisuuksia palvella Ukrainan juutalaisia. Esimerkiksi juutalaisille tarkoitetun Sar Shalom-leirin järjestämisestä Ukrainassa sovittiin alustavasti paikallisten toimijoiden kanssa. Syksyllä Lvovissa järjestettävien kurssin ja leirin järjestelyistä vastaa CPM-Finland ja CPM-UK yhdessä paikallisten yhteistyötahojen kanssa.
Käytännön yhteistyömme Lvovissa ja ylipäätään Ukrainassa sai erinomaisen ja voimakkaan alun. Tosin pohjaa, uskottavuutta osaamista ja toimintaamme kohtaan Ukrainassa oli jo luotu CPM:n kansainvälisten yhteyksien kautta sekä osallistumisissa edellisten vuosien 2013 ja 2016 Lvovissa järjestettyjen kansainvälisiin venäjänkielisten helluntaiseurakuntien konferensseihin, IACEF World Congress, International Assembly of Christians of Evangelical Faith. Ks. marraskuun 2016 rukouskirje.

Painetusta juutalaisille kohdistetusta materiaalista kuten venäjänkielisistä Jesaja 53 ja Apostolin Sydän kommentaarit kirjoista, D. Sternin raamatuista sekä painattamistamme LeHaim traktaateista ja lentolehtisistä oli suurta kysyntää ja tarvetta Ukrainassa. Lupasimme toimittaa painettua materiaalia lisää ja täydentää paikallista varastoamme. Tähän ikään kuin vahvistuksena ja vastauksena saimme jo lahjoituksen, joka kattaa osan seuraavaksi suunnittelemamme painatuserän kustannuksista. Kiitos tästä Herralle ja hänen ääntään kuuleville ystäville!

Työmme Latviassa ja muualla Baltiassa etenee vakaasti ja jo totuttuja uomia noudatellen. Tarkoituksemme on vierailla Latviassa heinäkuun alussa tapaamassa ystäviä ja rohkaisemassa uskoon tulleita veljiä ja sisaria siellä.

Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia yhteistyössä paikallisten kanssa ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta.
On erityisen tärkeätä, että kristityt oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa ja että juutalaiset voisivat nähdä meissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan.
On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme juutalaisia, he sanovat: ”Osoita se meille käytännön teoin.” Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin eikä vain puheena.

84ec9a4a0b3da66f382d602d26490322Haluan muistuttaa sinua, että Ukrainassa myös suuret määrät orpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.

Haluaisimme lähteä tukemaan kahta vähätuloiseen uskovaiseen perheeseen ottolapsiksi otettua juutalaislasta, joiden perustarpeet tulisi saada turvattua. Ole hyvä ja lähetä palautetta, jos ja miten haluat olla mukana näiden orpolasten apuna.

Tukijoitamme siunaten ja kiitollisuudella muistaen sekä
Siunattua kesää toivottaen!

Toivo ja Malla

Lääke- ruoka- ja vaateapua Baltian maihin – Leipää Latviaan
Via Baltica Ministry CPM-Finland ry:n tilille POP – Jämijärvi, nro IBAN: FI45 4722 0010 0238 27 merkillä: ”Leipää Latviaan” Poliisihallituksen lupa nro RA/2016/323 toimeenpanoalue Lounais-Suomen, Pohjanmaan ja Sisä-Suomen poliisilaitosten alue, ajalla 8.7.2016-7.7.2017 

Baltia juutalaistyön kesäkuun 2017 uutiskirje

JUUTALAISTYÖN KESÄKUUN 2017 UUTISKIRJE

Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä tuli taivaasta humaus, niin kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska ja se täytti koko huoneen, jossa he istuivat. He näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat heidän itse kunkin päälle ja he täyttyivät kaikki Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua muilla kielillä sen mukaan, mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. Apostolien teot 2 :1-

 

46258599_mlTämä edellä oleva raamatun kohta on meille kaikille hyvin tuttu ja tärkeä. Näiden helluntain tapahtumien seurauksena me olemme tulleet uskoon ja useammat olemme täyttyneet Pyhällä Hengellä. Tämän asian pitäisi edelleen olla kuin elävä organismi, joka laajenee, kasvaa ja toimii aktiivisesti niin meillä täällä Suomessa kuin kentällämme Baltiassa ja Ukrainassa. Rukousaiheemme juutalaistyössä on, että uskoon tulleet ystävät voisivat täyttyä Pyhällä Hengellä ja olisivat alkuseurakunnan tapaan väkeviä todistajia omiensa keskellä. Jeesukseen uskovien juutalaisten joukossa on monia eri suuntauksia, aivan niin kuin kristillisissä kirkkokunnissakin. Lain alla olevia uskovia on jokaisessa kirkkokunnassa ja suunnassa, myös meillä helluntaiseurakunnissa, laki sitoo, antaa määräyksiä, ohjeita ja vaatimuksia. Kuitenkin meidät on vapautettu täyteen vapauteen Kristuksessa Messiaassa, älkäämme antako sitoa itseämme sanoo Paavali useassakin eri opetuksessaan.
Tarvitsemme juutalaistyössä erityistä viisautta kentällämme toimia useamman kirkkokunnan kanssa yhteistyössä ja yhteisissä juutalaisten evankeliointiin tähtäävissä opetustapahtumissa. Ukrainassa esimerkiksi babtistiuskovat eivät välttämättä hyväksy helluntailaisia ja päinvastoin. Rukoillaan, että uskovaiset voisivat toimia yhdessä ja viedä evankeliumin ilosanomaa juutalaisille sisarille ja veljille. Juutalaisilla ei ole helppoa vieläkään, esimerkiksi Ukrainassa, antisemitismi on voimakkaassa nousussa ja juutalaisia kehotetaan lähtemään maasta. On erityisen tärkeätä, että seurakunnat oppisivat siunaamaan Jumalan omaisuuskansaa, että juutalaiset voisivat nähdä heissä oikeanlaisen Kristuksen kirjeen, juutalaisen Messiaan; siunaavan, rakastavan ja auttavan. On olemassa vanha juutalainen sanonta, jos me sanomme, että rakastamme heitä, he sanovat osoita se meille käytännön teoin. Tässä on meillä paljon opittavaa, myös muita ihmisiä kohtaan meidän tulee osoittaa rakkauttamme teoin ei vain puheena. Tänä päivänä on Ukrainassa myös suuret määrät sotaorpoja, leskiä, pakolaisia jotka ovat joutuneet pakenemaan omilta kotiseuduiltaan. Myös he tarvitsevat evankeliumia ja jopa perustoimeentuloon kuuluvaa aineellista apua.
Lvovin STEP-kurssilla oli mukana yli 20 hengen innokas joukko oppimassa juutalaisevankeliointia ja sen erityispiirteitä. Opettajina kurssilla toimivat Boris Goldin ja Evgeni Ivanov Chosen People Ministries kansainvälisestä järjestöstä. Meidän osuutemme oli avustaa järjestelyissä ja painattaa oppilaille jaettavan kirjallisuuden kuten Jesaja 53 ja Apostolin sydän kommentaarit. Kaksipäiväisen STEP-kurssin tunneilla saimme olla mukana oppimassa keskeisiä evankeliointimetodeita, erityisesti juutalaisten katuevankelioinnissa. Opimme mm. kädestä pitäen miten tulee tarjota traktaatteja ja sanoa muutama ystävällinen sana vastaanottajille. Toki meille opetettiin myös juutalaisevankelioinnin erityishaasteita ja evankelioinnissa käytettävää termistöä. Kurssin osalta oli erityisen mieluisana kokemuksena panna oppimamme käytäntöön ja saada osallistua ja tutustua evankeliointityöhön Lvovin kadulla.
Koko loppuviikon ajan oli kaupungin keskustassa normaalia enemmän ihmisiä liikkeellä, johtuen kaupungissa järjestetystä uskonpuhdistuksen 500 vuotisjuhlasta. Monet ihmiset vastaanottivat evankeliumin siemeniä, mutta kuten kadulla usein tapahtuu, monet myös torjuivat evankeliumin tarjouksen. Saimme jakaa monille lentolehtisiä ja muuta materiaalia kuten, Lechaim traktaatteja ja valikoidusti myös Jesaja 53-kirjoja. Pyydänkin sinua rukoilemaan, että tämä kylvetty sana tekee vastaanottajilleen sen tehtävän miksi se on lähetetty. Hyvillä mielin ja Herralle kiitollisena Lvovista.

Siunattua helluntaipäivää – Chag Shavuot sameach

Yhteistyöterveisin,

Toivo ja Malla

Via Baltica Ministry CPM-Finland ry
PL 7, 39501 Ikaalinen – FINLAND
Tel. +358 40 037 3570
e-mail: cpmfinland@gmail.com
www.CPM-Finland.info

Baltian juutalaistyön syyskuun 2016 uutiskirje

CPM LogoAurinkoiset terveiset Kovelahdelta ja Baltian juutalaistyön teemistä. On ollut ilo tavata loppukesän aikana monia teistä, vielä lämpimät kiitokset monista esirukouksistanne.

 

Erityiskiitokset myös esirukouksistanne Toivon elokuun lopun Baltian matkan osalta, joka oli jälleen erittäin siunattu. Torstaina elokuun 25. päivänä oli ensiksi lento Helsingistä Vilnaan, josta matka jatkui autolla seuraavana päivänä Daugavpilsiin. Daugavpilsissä pidimme perjantai-iltana kokoustilaisuuden, johon juutalaisyhteisön kuuluvat ystävämme olivat kutsuneet mukaan kymmenkunta uskomatonta yhteisön jäsentä. Tilaisuus järjestettiin aikaisemman tavan mukaan Hotelli Latgolan kokoustiloissa, joka on sopivan neutraali kokoontumispaikka. Oli ilo nähdä jälleen yhteisön uskovat veljet innokkaina tuomassa ystäviään Jumalan sanan ilosanoman kuuloon.
DSCN4519Kokoustilaisuutemme loppuosassa yksi paikalla olleista naisista siirtyi etummaiselle istuimelle, varmistaen ettei menettäisi tilaisuutta tulla esille.  Toivon tiedustellessa tulkin välityksellä olisiko tilaisuudessa joku, joka halusi antaa elämänsä Jeesukselle, nainen kohotti heti kätensä reilusti merkiksi halustaan tulla Jeesukseen uskovaksi. Tämä oli sikäli erikoinen ja historiallinen tapahtuma, koska kyseessä oli ensimmäinen yhteisön naishenkilö, joka tilaisuuksissamme julkisesti vastaanotti Jeesuksen pelastajanaan. Kaikki aiemmin uskoon tulleet tässä yhteisössä ovat olleet miehiä. Kaksi heistä on jo perillä Herran luona.
Tämä tilaisuus oli vuoden sisällä järjestyksessään neljäs, jonne synagogassa säännöllisesti käyvät naiset ovat vuoden sisällä osallistuneet. Aiemmin he ovat osallistuneet vain isompiin juhlatilaisuuksiin, joita olemme järjestäneet juutalaisten juhlien aikaan.  Pyydämmekin teitä muistamaan rukouksissanne päivittäin tätä pientä kasvavaa uskovien joukkoa.

Kokouksemme osanottajat innostuivat lokakuussa Karmel-kodilla pidettävästä Lehtimaja- juhlasta niin, että jo neljä henkilöä ilmoittautui mukaan Karmel-kodilla järjestettäville lehtimajajuhlillemme.

Lauantaina matka jatkui Riiaan messiaanisen Sofar-seurakunnan tilaisuuteen, jossa Toivolla oli saarnavastuu. Ennen kokousta eräs naishenkilö kertoi Toivolle iloisena, kuinka hänen silmäsairautensa oli parantunut Toivon edellisen vierailun yhteydessä tapahtuneen rukouspalvelun seurauksena. Nainen todisti parantumisestaan myös tässä kokouksessa ja tämä todistus aiheutti sen, että koko seurakunta tuli rukoiltavaksi tilaisuuden loppuosassa. Kokouksen jälkeen kolme uutta henkilöä tuli tilaisuuden jälkeen vielä todistamaan parantumisestaan ja Herran kosketuksesta tässä tilaisuudessa heidän asioissaan.
Seuraava vierailu Leonidin johtamaan seurakuntaan sovittiin tapahtuvaksi tämän vuoden lopussa, Hanukka-juhlan aikaan joulukuussa. Pyydämme muistamaan myös tätä asiaa rukouksissanne.

Sunnuntaina oli vuorossa Latvian helluntaiunionin piispa Nikolai Grib’in seurakunnan aamutilaisuus. Tilaisuus oli merkittävä uuden venäjänkielisen Apostolin Sydän-kirjan esittelyn kannalta. Kirjaa on tarkoitus myydä siellä helluntaiunionin raamattukoulun hyväksi. Kirjat lahjoitamme heille myyntiä varten. Syksyn myötä kirjallisuustyö etenee sitä mukaan, kun saamme varoja kirjan painatukseen. Lahjoitamme kirjat Latviassa ainakin helluntaiunionin raamattukouluihin ja Latvian Bible Centrlle LBC:lle sekä Sofar-seurakunnalle.

RU Apostolin Sydän Etu-kansiMainittakoon tässä yhteydessä, että venäjänkielistä Apostolin Sydän kirjaa on tarkoitus jakaa 2000 kpl työntekijöille Ukrainassa pidettävässä suuressa venäjänkielisten helluntaiseurakuntien kansainvälisessä IACEF kongressissa, joka pidetään Lvivin kaupungissa lokakuun alussa. Pyydämme muistamaan rukouksin erityisesti tätä Ukrainan tilaisuutta ja mahdollisuutta pitää esillä juutalaistyön tärkeyttä venäjänkielisten helluntaiseurakuntien keskellä.

20160829_172040Maanantaina jatkettiin Liettuassa sijaitsevaan Moletai-nimiseen kaupunkiin. Kaupungissa järjestettiin suuri holokaustin 75-vuotismuistotilaisuus. Osanottajia oli kaikkiaan kolmisen tuhatta sekä, juutalaisia että kristittyjä. Paikalle saapunut suuri joukko marssi saman reitin, jonka holokaustissa surmatut Moletain juutalaiset olivat joutuneet kulkemaan kaupungin keskustasta surmapaikalle. Tilaisuutta oli läsnäolollaan kunnioittamassa mm Liettuan presidentti ja monia muita korkea-arvoisia virkamiehiä sekä Vilnan juutalaisyhteisön johtajat ja monet muut merkkihenkilöt. Suhtautuminen juutalaisiin Liettuassa on muuttunut paljon; vielä viisi vuotta sitten ei tällaista tapahtumaa olisi voitu järjestää totesi eräskin tilaisuuden puhujista, koska hänen mielestään korkeintaan muutama juutalainen olisi silloin tullut mukaan.

Muistutamme vielä, että Lapualla 29.9.-1.10. järjestettävän juutalaisevankeli-oinnin tasokurssin, STEP 1-kurssin alkuun on enää vajaa pari viikkoa. Toivomme näkevämme monia teistä siellä. Toivomme ilmoittautuisitte ennakkoon käytännön järjestelyjen vuoksi. Kurssin ohjelma löytyy myös netissä osoitteessa: http://cpm-finland.info sekä  http://eepurl.com/cgi3bn  – Toivommekin, että jakaisit tämän osoitteen myös FB:n sivuillasi. Muista tulevis-ta tilaisuuksista mainittakoon lehtimajajuhlat Salossa alkaen 14.10. ja Karmel-kodilla alkaen 21.10.2016. katso myös kotisivut osoite: http://cpm-finland.info

Tervetuloa Lapualle sekä Lehtimajajuhlillemme  mukaan!

Kiitollisena taloudellisesta tuestanne sekä monista esirukouksistanne.
Toivo ja Marja-Leena

Juutalaisevankelioinnin kurssi Lapualla 29.9. – 1.10.2016

Juutalaisevankelioinnin STEP1. kurssi pidetään Lapuan helluntaiseurakunnassa alkaen 29. päivä kuluvaa kuuta. Kurssin nimi on lyhenne ja se juontaa sen saksankielisestä Sommer-Trainings- und Evangelisationsprogramm nimestä. Kurssi on laatuaan uutta Suomessa ja Lapualla johtuen kurssin erityisluonteesta ja kohderyhmästä, jota ohjelman avulla pyritään saavuttamaan. Kurssin opettajat ovat kokeneita evankeliumin työntekijöitä juutalaisyhteisöjen keskuudessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Eugene ja Dasha 2016Kurssilla opettajina toimivat Evgeni ja Dasha Ivanov Saksasta sekä mukana on myös monille tuttu opettaja Fiona Sorbala, Lontoosta CPM UK.

Evgeni Ivanov on syntynyt Venäjällä juutalaiseen perheeseen ja tuli uskoon Jeesukseen ollessaan vaihto-oppilaana USA:ssa vuonna 1993. Hän teki Alijan vuonna 1995 asui Israelissa noin viisitoista vuotta. Hän suoritti viiden vuoden armeijapalveluksensa lisäksi kirjallisuuden ja kielten lisensiaatin tutkinnon B.A. Ben-Gurionin yliopistossa.

Evgeni työskenteli myös noin viisi vuotta Berseban Raamattu myymälässä, toimien samanaikaisesti messiaanisen paikallisseurakunnan (Olavi Syvännön perustama) ylistyksen johtajana. Vuonna 2005 hän tuli Chosen People Ministries CPM-järjestön kokoaikaiseksi evankelistaksi Jerusalemissa Israelissa palvellen evankelistan tehtävässä kansaansa. Vuonna 2010 hän tapasi tulevan vaimonsa Dashan, avioitu ja muutti Saksaan. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Vladimir Pikmanin johtaman CPM-kansainväliseen järjestöön kuuluvan, Beit Sar Shalom Germany järjestön kanssa. Evgeni ja Dasha toimivat järjestön seurakunnissa ylistyksen johtajina sekä ovat olleet mukana useissa STEP-ohjelman kursseissa myös opettajina. Evgeni opettaa myös eri kristillisissä seurakunnissa monista eri messiaanisista raamatun alueista ja aiheista kuten juutalaiset juhlat jne.

1000-3287Mukana STEP1.kurssilla on myös Fiona Sorbala, joka kuuluu Englannin Chosen People Ministries järjestöön. Hän on messiaaninen juutalainen, joka kasvoi Skotlannissa. Hänen äitinsä varttui egyptiläisessä juutalaisyhteisössä, joka muutti Englantiin heti sotien jälkeen Ranskan kautta. Fionalla on varhainen lapsuuden muistikuva äidistään, joka kuoli hänen ollessaan vielä lapsi ja kuinka hänen äitinsä neuvoi häntä, ettei hän koskaan unohtaisi olevansa juutalainen.

Kun Fiona oli 14-vuotias, hän tuli tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan ja messiaanaan. Raamattukoulun jälkeen, vuodesta 1992 lähtien hän julisti evankeliumia Venäjällä ja muissa entisissä Neuvostoliiton alueiden Euroopan puoleisissa maissa. Tuohon aikaan näissä maissa oli valtavia mahdollisuuksia evankelioida, kun juutalainen kansa vapautui kommunismin alta. Hän tapasi tulevan aviomiehensä Mariuksen Ukrainassa palvellessaan julistustehtävissä siellä.

Apostoli Paavalin tavoin Fiona haluaisi nähdä juutalaisten löytävän Messiaansa Jeesuksen.

STEP1.-kurssin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Lapuan helluntaiseurakunta ja CPM-Finland. Kurssi on maksullinen 30€ / henkilö.  ilmoittautumiset Marja-Leena Mäki malla@ippnet.fi tai puh. GSM 040-965 2925.

Toivo Mäki, maajohtaja

CPM-Finland – GSM 0400-373570

tmaki@ippnet.fi