Sinä joka tuot hyvää sanomaa Siioniin, nouse korkealle vuorelle, Sinä joka tuot hyvää sanomaa Jerusalemille, korota äänesi huudoksi (huuda äänesi pohjasta CJB), korota, älä pelkää. Sano Juudan kaupungeille, katso sinun Jumalasi.

Yllä oleva teksti on vapaa käännös englanninkielisistä raamatuista, Septuaginta LXX2012 American English, MKJV, Modern King James Version sekä messiaanisten CJB, Complete Jewish Bible -raamatusta, Jesaja 40: 9 jakeesta. Jakeen suomenkielinen 1938 käännös kuuluu: Nouse korkealle vuorelle, Siion, sinä ilosanoman tuoja; korota voimakkaasti äänesi, Jerusalem, sinä ilosanoman tuoja. Korota, älä pelkää, sano Juudan kaupungeille:’’ Katso, teidän Jumalanne!’’  Alkuperäinen teksti tuo esiin selkeän kehotuksen viedä hyvää sanomaa Jerusalemille eli julistaa sille evankeliumia. Tämä on meidän lähetyskäskymme, jota saamme toteuttaa juutalaisten keskuudessa, julistaa heille, että heidän vaivan aikansa on päättynyt ja heidän velkansa on sovitettu… Jesaja 40:1-2 mukaisesti.
Holokaustista selviytyneiden juutalaisten tavoittamisessa aika alkaa kulua loppuun, noin neljä vuotta on enää aikaa jäljellä, sitten heitä ei enää ole. Haavat tosin siirtyvät nuoremmille jälkipolville kannettaviksi, sen olemme saaneet useasti huomata. Tehdään kuitenkin työtä niin kauan kuin se on mahdollista, voittaen niin monia sieluja kuin pystymme, yhdessä rukoillen.

Kahden viikon kuluttua Toivo on lähdössä Ukrainaan, edessä on paljon uutta ja siksi pyydämme, että erityisesti muistaisit rukouksin joka päivä tätä tärkeää matkaa. Matkalla on tapaamisia eri juutalaisyhteisöissä sekä humanitaarisen avun tarpeen selvittäminen eri yhteyksissä. Meitä on pyydetty osallistumaan juutalaisvanhuksille toimitettavien ruokapakettien kustannuksiin sekä lääkeavustukseen erityisesti Itä-Ukrainan vaikeapääsyisille ja hädänalaisille alueille. Näissä kaikissa tarvitsemme viisautta ja varmuutta, että avustuksen kohteet ovat juuri niitä, jotka ovat meidän kohdallemme tarkoitetut ja että apu menee perille.
Matkan alku kuluu eteläisessä Ukrainassa, sen jälkeen on useita tilaisuuksia Lvovissa, Ternobylissä sekä muissa pienemmissä kaupungeissa. Toivo ja Fiona ovat puhevastuussa messiaanisten Rosh Hashanan tilaisuuksissa sekä muissa eri seurakunnissa järjestettävissä tilaisuuksissa. (Rosh Hashana eli juutalainen uusi vuosi on tänä vuonna 21. syyskuuta). Suurkiitos rukoustuestasi tällä matkalla sekä ennen matkaa olevissa monissa sen eri valmisteluvaiheissa.

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.-7.10 vietämme syksyn suurta Lehtimajajuhlaa Karmel-Kodilla, tervetuloa joukolla mukaan! Puhujavieraamme on monille tuttu opettaja Fiona Sorbala Lontoosta, on vieraita Baltian kentältä ja musiikissa yllätysesiintyjät. Sunnuntaina jatkamme Katukappelissa Hervannassa kahdella tilaisuudella. Nettisivullamme löytyy tarkempi ohjelma.

Marraskuun 25. päivä on Karmel-Kodilla koko lauantain kestävä ”Yhteiskristillinen sielunhoidollinen seminaari – Lähellä ihmistä.” Opettajana pastori kouluttaja Petri Välimäki. Päivän ohjelma löytyy myös nettisivultamme kurssit.

Me elämme keskellä vaikeita aikoja, mutta Hänen kanssaan me selviydymme kaikesta. Hänen sanomansa on lohdullinen ja armahtava. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: ’’Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.’’

Siunaavin yhteistyöterveisin, Shanah Tovah! – Hyvää uutta vuotta 5778!

Toivo ja Malla