CPM LogoAurinkoiset terveiset Kovelahdelta ja Baltian juutalaistyön teemistä. On ollut ilo tavata loppukesän aikana monia teistä, vielä lämpimät kiitokset monista esirukouksistanne.

 

Erityiskiitokset myös esirukouksistanne Toivon elokuun lopun Baltian matkan osalta, joka oli jälleen erittäin siunattu. Torstaina elokuun 25. päivänä oli ensiksi lento Helsingistä Vilnaan, josta matka jatkui autolla seuraavana päivänä Daugavpilsiin. Daugavpilsissä pidimme perjantai-iltana kokoustilaisuuden, johon juutalaisyhteisön kuuluvat ystävämme olivat kutsuneet mukaan kymmenkunta uskomatonta yhteisön jäsentä. Tilaisuus järjestettiin aikaisemman tavan mukaan Hotelli Latgolan kokoustiloissa, joka on sopivan neutraali kokoontumispaikka. Oli ilo nähdä jälleen yhteisön uskovat veljet innokkaina tuomassa ystäviään Jumalan sanan ilosanoman kuuloon.
DSCN4519Kokoustilaisuutemme loppuosassa yksi paikalla olleista naisista siirtyi etummaiselle istuimelle, varmistaen ettei menettäisi tilaisuutta tulla esille.  Toivon tiedustellessa tulkin välityksellä olisiko tilaisuudessa joku, joka halusi antaa elämänsä Jeesukselle, nainen kohotti heti kätensä reilusti merkiksi halustaan tulla Jeesukseen uskovaksi. Tämä oli sikäli erikoinen ja historiallinen tapahtuma, koska kyseessä oli ensimmäinen yhteisön naishenkilö, joka tilaisuuksissamme julkisesti vastaanotti Jeesuksen pelastajanaan. Kaikki aiemmin uskoon tulleet tässä yhteisössä ovat olleet miehiä. Kaksi heistä on jo perillä Herran luona.
Tämä tilaisuus oli vuoden sisällä järjestyksessään neljäs, jonne synagogassa säännöllisesti käyvät naiset ovat vuoden sisällä osallistuneet. Aiemmin he ovat osallistuneet vain isompiin juhlatilaisuuksiin, joita olemme järjestäneet juutalaisten juhlien aikaan.  Pyydämmekin teitä muistamaan rukouksissanne päivittäin tätä pientä kasvavaa uskovien joukkoa.

Kokouksemme osanottajat innostuivat lokakuussa Karmel-kodilla pidettävästä Lehtimaja- juhlasta niin, että jo neljä henkilöä ilmoittautui mukaan Karmel-kodilla järjestettäville lehtimajajuhlillemme.

Lauantaina matka jatkui Riiaan messiaanisen Sofar-seurakunnan tilaisuuteen, jossa Toivolla oli saarnavastuu. Ennen kokousta eräs naishenkilö kertoi Toivolle iloisena, kuinka hänen silmäsairautensa oli parantunut Toivon edellisen vierailun yhteydessä tapahtuneen rukouspalvelun seurauksena. Nainen todisti parantumisestaan myös tässä kokouksessa ja tämä todistus aiheutti sen, että koko seurakunta tuli rukoiltavaksi tilaisuuden loppuosassa. Kokouksen jälkeen kolme uutta henkilöä tuli tilaisuuden jälkeen vielä todistamaan parantumisestaan ja Herran kosketuksesta tässä tilaisuudessa heidän asioissaan.
Seuraava vierailu Leonidin johtamaan seurakuntaan sovittiin tapahtuvaksi tämän vuoden lopussa, Hanukka-juhlan aikaan joulukuussa. Pyydämme muistamaan myös tätä asiaa rukouksissanne.

Sunnuntaina oli vuorossa Latvian helluntaiunionin piispa Nikolai Grib’in seurakunnan aamutilaisuus. Tilaisuus oli merkittävä uuden venäjänkielisen Apostolin Sydän-kirjan esittelyn kannalta. Kirjaa on tarkoitus myydä siellä helluntaiunionin raamattukoulun hyväksi. Kirjat lahjoitamme heille myyntiä varten. Syksyn myötä kirjallisuustyö etenee sitä mukaan, kun saamme varoja kirjan painatukseen. Lahjoitamme kirjat Latviassa ainakin helluntaiunionin raamattukouluihin ja Latvian Bible Centrlle LBC:lle sekä Sofar-seurakunnalle.

RU Apostolin Sydän Etu-kansiMainittakoon tässä yhteydessä, että venäjänkielistä Apostolin Sydän kirjaa on tarkoitus jakaa 2000 kpl työntekijöille Ukrainassa pidettävässä suuressa venäjänkielisten helluntaiseurakuntien kansainvälisessä IACEF kongressissa, joka pidetään Lvivin kaupungissa lokakuun alussa. Pyydämme muistamaan rukouksin erityisesti tätä Ukrainan tilaisuutta ja mahdollisuutta pitää esillä juutalaistyön tärkeyttä venäjänkielisten helluntaiseurakuntien keskellä.

20160829_172040Maanantaina jatkettiin Liettuassa sijaitsevaan Moletai-nimiseen kaupunkiin. Kaupungissa järjestettiin suuri holokaustin 75-vuotismuistotilaisuus. Osanottajia oli kaikkiaan kolmisen tuhatta sekä, juutalaisia että kristittyjä. Paikalle saapunut suuri joukko marssi saman reitin, jonka holokaustissa surmatut Moletain juutalaiset olivat joutuneet kulkemaan kaupungin keskustasta surmapaikalle. Tilaisuutta oli läsnäolollaan kunnioittamassa mm Liettuan presidentti ja monia muita korkea-arvoisia virkamiehiä sekä Vilnan juutalaisyhteisön johtajat ja monet muut merkkihenkilöt. Suhtautuminen juutalaisiin Liettuassa on muuttunut paljon; vielä viisi vuotta sitten ei tällaista tapahtumaa olisi voitu järjestää totesi eräskin tilaisuuden puhujista, koska hänen mielestään korkeintaan muutama juutalainen olisi silloin tullut mukaan.

Muistutamme vielä, että Lapualla 29.9.-1.10. järjestettävän juutalaisevankeli-oinnin tasokurssin, STEP 1-kurssin alkuun on enää vajaa pari viikkoa. Toivomme näkevämme monia teistä siellä. Toivomme ilmoittautuisitte ennakkoon käytännön järjestelyjen vuoksi. Kurssin ohjelma löytyy myös netissä osoitteessa: http://cpm-finland.info sekä  http://eepurl.com/cgi3bn  – Toivommekin, että jakaisit tämän osoitteen myös FB:n sivuillasi. Muista tulevis-ta tilaisuuksista mainittakoon lehtimajajuhlat Salossa alkaen 14.10. ja Karmel-kodilla alkaen 21.10.2016. katso myös kotisivut osoite: http://cpm-finland.info

Tervetuloa Lapualle sekä Lehtimajajuhlillemme  mukaan!

Kiitollisena taloudellisesta tuestanne sekä monista esirukouksistanne.
Toivo ja Marja-Leena