Juutalaisevankelioinnin STEP1. kurssi pidetään Lapuan helluntaiseurakunnassa alkaen 29. päivä kuluvaa kuuta. Kurssin nimi on lyhenne ja se juontaa sen saksankielisestä Sommer-Trainings- und Evangelisationsprogramm nimestä. Kurssi on laatuaan uutta Suomessa ja Lapualla johtuen kurssin erityisluonteesta ja kohderyhmästä, jota ohjelman avulla pyritään saavuttamaan. Kurssin opettajat ovat kokeneita evankeliumin työntekijöitä juutalaisyhteisöjen keskuudessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Eugene ja Dasha 2016Kurssilla opettajina toimivat Evgeni ja Dasha Ivanov Saksasta sekä mukana on myös monille tuttu opettaja Fiona Sorbala, Lontoosta CPM UK.

Evgeni Ivanov on syntynyt Venäjällä juutalaiseen perheeseen ja tuli uskoon Jeesukseen ollessaan vaihto-oppilaana USA:ssa vuonna 1993. Hän teki Alijan vuonna 1995 asui Israelissa noin viisitoista vuotta. Hän suoritti viiden vuoden armeijapalveluksensa lisäksi kirjallisuuden ja kielten lisensiaatin tutkinnon B.A. Ben-Gurionin yliopistossa.

Evgeni työskenteli myös noin viisi vuotta Berseban Raamattu myymälässä, toimien samanaikaisesti messiaanisen paikallisseurakunnan (Olavi Syvännön perustama) ylistyksen johtajana. Vuonna 2005 hän tuli Chosen People Ministries CPM-järjestön kokoaikaiseksi evankelistaksi Jerusalemissa Israelissa palvellen evankelistan tehtävässä kansaansa. Vuonna 2010 hän tapasi tulevan vaimonsa Dashan, avioitu ja muutti Saksaan. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Vladimir Pikmanin johtaman CPM-kansainväliseen järjestöön kuuluvan, Beit Sar Shalom Germany järjestön kanssa. Evgeni ja Dasha toimivat järjestön seurakunnissa ylistyksen johtajina sekä ovat olleet mukana useissa STEP-ohjelman kursseissa myös opettajina. Evgeni opettaa myös eri kristillisissä seurakunnissa monista eri messiaanisista raamatun alueista ja aiheista kuten juutalaiset juhlat jne.

1000-3287Mukana STEP1.kurssilla on myös Fiona Sorbala, joka kuuluu Englannin Chosen People Ministries järjestöön. Hän on messiaaninen juutalainen, joka kasvoi Skotlannissa. Hänen äitinsä varttui egyptiläisessä juutalaisyhteisössä, joka muutti Englantiin heti sotien jälkeen Ranskan kautta. Fionalla on varhainen lapsuuden muistikuva äidistään, joka kuoli hänen ollessaan vielä lapsi ja kuinka hänen äitinsä neuvoi häntä, ettei hän koskaan unohtaisi olevansa juutalainen.

Kun Fiona oli 14-vuotias, hän tuli tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan ja messiaanaan. Raamattukoulun jälkeen, vuodesta 1992 lähtien hän julisti evankeliumia Venäjällä ja muissa entisissä Neuvostoliiton alueiden Euroopan puoleisissa maissa. Tuohon aikaan näissä maissa oli valtavia mahdollisuuksia evankelioida, kun juutalainen kansa vapautui kommunismin alta. Hän tapasi tulevan aviomiehensä Mariuksen Ukrainassa palvellessaan julistustehtävissä siellä.

Apostoli Paavalin tavoin Fiona haluaisi nähdä juutalaisten löytävän Messiaansa Jeesuksen.

STEP1.-kurssin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Lapuan helluntaiseurakunta ja CPM-Finland. Kurssi on maksullinen 30€ / henkilö.  ilmoittautumiset Marja-Leena Mäki malla@ippnet.fi tai puh. GSM 040-965 2925.

Toivo Mäki, maajohtaja

CPM-Finland – GSM 0400-373570

tmaki@ippnet.fi