Baltian juutalaistyön syyskuun 2016 uutiskirje

CPM LogoAurinkoiset terveiset Kovelahdelta ja Baltian juutalaistyön teemistä. On ollut ilo tavata loppukesän aikana monia teistä, vielä lämpimät kiitokset monista esirukouksistanne.

 

Erityiskiitokset myös esirukouksistanne Toivon elokuun lopun Baltian matkan osalta, joka oli jälleen erittäin siunattu. Torstaina elokuun 25. päivänä oli ensiksi lento Helsingistä Vilnaan, josta matka jatkui autolla seuraavana päivänä Daugavpilsiin. Daugavpilsissä pidimme perjantai-iltana kokoustilaisuuden, johon juutalaisyhteisön kuuluvat ystävämme olivat kutsuneet mukaan kymmenkunta uskomatonta yhteisön jäsentä. Tilaisuus järjestettiin aikaisemman tavan mukaan Hotelli Latgolan kokoustiloissa, joka on sopivan neutraali kokoontumispaikka. Oli ilo nähdä jälleen yhteisön uskovat veljet innokkaina tuomassa ystäviään Jumalan sanan ilosanoman kuuloon.
DSCN4519Kokoustilaisuutemme loppuosassa yksi paikalla olleista naisista siirtyi etummaiselle istuimelle, varmistaen ettei menettäisi tilaisuutta tulla esille.  Toivon tiedustellessa tulkin välityksellä olisiko tilaisuudessa joku, joka halusi antaa elämänsä Jeesukselle, nainen kohotti heti kätensä reilusti merkiksi halustaan tulla Jeesukseen uskovaksi. Tämä oli sikäli erikoinen ja historiallinen tapahtuma, koska kyseessä oli ensimmäinen yhteisön naishenkilö, joka tilaisuuksissamme julkisesti vastaanotti Jeesuksen pelastajanaan. Kaikki aiemmin uskoon tulleet tässä yhteisössä ovat olleet miehiä. Kaksi heistä on jo perillä Herran luona.
Tämä tilaisuus oli vuoden sisällä järjestyksessään neljäs, jonne synagogassa säännöllisesti käyvät naiset ovat vuoden sisällä osallistuneet. Aiemmin he ovat osallistuneet vain isompiin juhlatilaisuuksiin, joita olemme järjestäneet juutalaisten juhlien aikaan.  Pyydämmekin teitä muistamaan rukouksissanne päivittäin tätä pientä kasvavaa uskovien joukkoa.

Kokouksemme osanottajat innostuivat lokakuussa Karmel-kodilla pidettävästä Lehtimaja- juhlasta niin, että jo neljä henkilöä ilmoittautui mukaan Karmel-kodilla järjestettäville lehtimajajuhlillemme.

Lauantaina matka jatkui Riiaan messiaanisen Sofar-seurakunnan tilaisuuteen, jossa Toivolla oli saarnavastuu. Ennen kokousta eräs naishenkilö kertoi Toivolle iloisena, kuinka hänen silmäsairautensa oli parantunut Toivon edellisen vierailun yhteydessä tapahtuneen rukouspalvelun seurauksena. Nainen todisti parantumisestaan myös tässä kokouksessa ja tämä todistus aiheutti sen, että koko seurakunta tuli rukoiltavaksi tilaisuuden loppuosassa. Kokouksen jälkeen kolme uutta henkilöä tuli tilaisuuden jälkeen vielä todistamaan parantumisestaan ja Herran kosketuksesta tässä tilaisuudessa heidän asioissaan.
Seuraava vierailu Leonidin johtamaan seurakuntaan sovittiin tapahtuvaksi tämän vuoden lopussa, Hanukka-juhlan aikaan joulukuussa. Pyydämme muistamaan myös tätä asiaa rukouksissanne.

Sunnuntaina oli vuorossa Latvian helluntaiunionin piispa Nikolai Grib’in seurakunnan aamutilaisuus. Tilaisuus oli merkittävä uuden venäjänkielisen Apostolin Sydän-kirjan esittelyn kannalta. Kirjaa on tarkoitus myydä siellä helluntaiunionin raamattukoulun hyväksi. Kirjat lahjoitamme heille myyntiä varten. Syksyn myötä kirjallisuustyö etenee sitä mukaan, kun saamme varoja kirjan painatukseen. Lahjoitamme kirjat Latviassa ainakin helluntaiunionin raamattukouluihin ja Latvian Bible Centrlle LBC:lle sekä Sofar-seurakunnalle.

RU Apostolin Sydän Etu-kansiMainittakoon tässä yhteydessä, että venäjänkielistä Apostolin Sydän kirjaa on tarkoitus jakaa 2000 kpl työntekijöille Ukrainassa pidettävässä suuressa venäjänkielisten helluntaiseurakuntien kansainvälisessä IACEF kongressissa, joka pidetään Lvivin kaupungissa lokakuun alussa. Pyydämme muistamaan rukouksin erityisesti tätä Ukrainan tilaisuutta ja mahdollisuutta pitää esillä juutalaistyön tärkeyttä venäjänkielisten helluntaiseurakuntien keskellä.

20160829_172040Maanantaina jatkettiin Liettuassa sijaitsevaan Moletai-nimiseen kaupunkiin. Kaupungissa järjestettiin suuri holokaustin 75-vuotismuistotilaisuus. Osanottajia oli kaikkiaan kolmisen tuhatta sekä, juutalaisia että kristittyjä. Paikalle saapunut suuri joukko marssi saman reitin, jonka holokaustissa surmatut Moletain juutalaiset olivat joutuneet kulkemaan kaupungin keskustasta surmapaikalle. Tilaisuutta oli läsnäolollaan kunnioittamassa mm Liettuan presidentti ja monia muita korkea-arvoisia virkamiehiä sekä Vilnan juutalaisyhteisön johtajat ja monet muut merkkihenkilöt. Suhtautuminen juutalaisiin Liettuassa on muuttunut paljon; vielä viisi vuotta sitten ei tällaista tapahtumaa olisi voitu järjestää totesi eräskin tilaisuuden puhujista, koska hänen mielestään korkeintaan muutama juutalainen olisi silloin tullut mukaan.

Muistutamme vielä, että Lapualla 29.9.-1.10. järjestettävän juutalaisevankeli-oinnin tasokurssin, STEP 1-kurssin alkuun on enää vajaa pari viikkoa. Toivomme näkevämme monia teistä siellä. Toivomme ilmoittautuisitte ennakkoon käytännön järjestelyjen vuoksi. Kurssin ohjelma löytyy myös netissä osoitteessa: http://cpm-finland.info sekä  http://eepurl.com/cgi3bn  – Toivommekin, että jakaisit tämän osoitteen myös FB:n sivuillasi. Muista tulevis-ta tilaisuuksista mainittakoon lehtimajajuhlat Salossa alkaen 14.10. ja Karmel-kodilla alkaen 21.10.2016. katso myös kotisivut osoite: http://cpm-finland.info

Tervetuloa Lapualle sekä Lehtimajajuhlillemme  mukaan!

Kiitollisena taloudellisesta tuestanne sekä monista esirukouksistanne.
Toivo ja Marja-Leena

Juutalaisevankelioinnin kurssi Lapualla 29.9. – 1.10.2016

Juutalaisevankelioinnin STEP1. kurssi pidetään Lapuan helluntaiseurakunnassa alkaen 29. päivä kuluvaa kuuta. Kurssin nimi on lyhenne ja se juontaa sen saksankielisestä Sommer-Trainings- und Evangelisationsprogramm nimestä. Kurssi on laatuaan uutta Suomessa ja Lapualla johtuen kurssin erityisluonteesta ja kohderyhmästä, jota ohjelman avulla pyritään saavuttamaan. Kurssin opettajat ovat kokeneita evankeliumin työntekijöitä juutalaisyhteisöjen keskuudessa. Kurssi on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Eugene ja Dasha 2016Kurssilla opettajina toimivat Evgeni ja Dasha Ivanov Saksasta sekä mukana on myös monille tuttu opettaja Fiona Sorbala, Lontoosta CPM UK.

Evgeni Ivanov on syntynyt Venäjällä juutalaiseen perheeseen ja tuli uskoon Jeesukseen ollessaan vaihto-oppilaana USA:ssa vuonna 1993. Hän teki Alijan vuonna 1995 asui Israelissa noin viisitoista vuotta. Hän suoritti viiden vuoden armeijapalveluksensa lisäksi kirjallisuuden ja kielten lisensiaatin tutkinnon B.A. Ben-Gurionin yliopistossa.

Evgeni työskenteli myös noin viisi vuotta Berseban Raamattu myymälässä, toimien samanaikaisesti messiaanisen paikallisseurakunnan (Olavi Syvännön perustama) ylistyksen johtajana. Vuonna 2005 hän tuli Chosen People Ministries CPM-järjestön kokoaikaiseksi evankelistaksi Jerusalemissa Israelissa palvellen evankelistan tehtävässä kansaansa. Vuonna 2010 hän tapasi tulevan vaimonsa Dashan, avioitu ja muutti Saksaan. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Vladimir Pikmanin johtaman CPM-kansainväliseen järjestöön kuuluvan, Beit Sar Shalom Germany järjestön kanssa. Evgeni ja Dasha toimivat järjestön seurakunnissa ylistyksen johtajina sekä ovat olleet mukana useissa STEP-ohjelman kursseissa myös opettajina. Evgeni opettaa myös eri kristillisissä seurakunnissa monista eri messiaanisista raamatun alueista ja aiheista kuten juutalaiset juhlat jne.

1000-3287Mukana STEP1.kurssilla on myös Fiona Sorbala, joka kuuluu Englannin Chosen People Ministries järjestöön. Hän on messiaaninen juutalainen, joka kasvoi Skotlannissa. Hänen äitinsä varttui egyptiläisessä juutalaisyhteisössä, joka muutti Englantiin heti sotien jälkeen Ranskan kautta. Fionalla on varhainen lapsuuden muistikuva äidistään, joka kuoli hänen ollessaan vielä lapsi ja kuinka hänen äitinsä neuvoi häntä, ettei hän koskaan unohtaisi olevansa juutalainen.

Kun Fiona oli 14-vuotias, hän tuli tuntemaan Jeesuksen pelastajanaan ja messiaanaan. Raamattukoulun jälkeen, vuodesta 1992 lähtien hän julisti evankeliumia Venäjällä ja muissa entisissä Neuvostoliiton alueiden Euroopan puoleisissa maissa. Tuohon aikaan näissä maissa oli valtavia mahdollisuuksia evankelioida, kun juutalainen kansa vapautui kommunismin alta. Hän tapasi tulevan aviomiehensä Mariuksen Ukrainassa palvellessaan julistustehtävissä siellä.

Apostoli Paavalin tavoin Fiona haluaisi nähdä juutalaisten löytävän Messiaansa Jeesuksen.

STEP1.-kurssin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Lapuan helluntaiseurakunta ja CPM-Finland. Kurssi on maksullinen 30€ / henkilö.  ilmoittautumiset Marja-Leena Mäki malla@ippnet.fi tai puh. GSM 040-965 2925.

Toivo Mäki, maajohtaja

CPM-Finland – GSM 0400-373570

tmaki@ippnet.fi